Leo-Bloggen

Metoo och PKRelationer

Posted by Leo Sun, November 19, 2017 17:28:30Blog image
Profilen Paolo Roberto - menar:

Är ni på riktigt?
Pratar ni om våldtäkt på mina barn i samma mening som ni pratar om tolerans och respekt för #metoo kampanjen?

Skämtade lite om igår och nätet går bananas . Det förrädiska med den politiskt korrekta vänstern är att den kommer kamouflerad som tolerans. Den utger sig för att kämpa för öppenhet och rättvisa, men vill i själva verket begränsa folks vokabulär, förbjuda humor (fast det var mest kvinnor som gillade mina skämtbilder) och begränsa yttrandefriheten. Faktum är att PK är intolerans kamoflerad som tolerans.

Jag är ganska säker på att sextrakasserier och annat skit inte bekämpas bäst genom att begränsa vad folk får skämta om. #metoo är för viktigt för att bli kidnappad av tokfeminister om vi vill att debatten ska leda till något gott. För det man inte kan skämta om förtjänar inte att tas på allvar.

Roberto vill också avsluta med att: Det är dagligen någon som kommenterar min kropp och under #foodandwine-mässan i Älvsjö i helgen så var det 7 kvinnor som nöp mig i rumpan och ett tjugotal som kladdade rätt ordentligt under selfiefotograferingar.


Blog image

Så det är inte bara män som blir grisiga när de dricker.

Inte för jag på något sätt försöker förringa eller jämföra mig med den delen av #metoo som handlar om sexuellt våld mm

Mans-DagenMen Tours

Posted by Leo Sun, November 19, 2017 15:07:19


Min själsbroder och hjärtevän Peter Elmberg skriver på Facebook 2017-11-19

Blog image


SKÅL FÖR INTERNATIONELLA MANSDAGEN

Jag blev uppringd (för något år sedan) och tillfrågad om jag ville vara med i en radiointervju ang internationella mansdagen med tanke på de regelbundna manskurser jag arrangerat på Mundekulla genom åren?

- Internationella mansdagen tänkte jag, finns det en sådan?
Tydligen är fallet så och dagen i fråga är idag!!

Så varför ska man "fira" oss män ?
Hänsynslösa, maktlystna och våldsamma män ?
Kanske är det det delvis den bilden jag själv har ibland om det släkte jag tillhör...
Åtminstone när jag läser tidningar, tittar på nyheter och lyssnar till en del folks berättelser...

Det underliga är dock om jag går till mig själv och mina direkta upplevelser av män så har jag så många vackra, kloka, omsorgsfulla, goda, engagerade, omhändertagande, kärleksfulla män omkring mig...

Vad är det då som gör att "mannen ibland framställs som den som bidrar till vår undergång"?

Kan det vara så att det finns mycket gott i män(iskan) men det finns även en stor rädsla. Rädslan kan göra att vi försöker passa in till varje pris och inte sticka ut eller vara av en annan åsikt än rådande normer. Kanska skapas detta redan i ungdomsåren, hade vi goda manliga förebilder, vänner, själv tränade jag bädd fotboll och och handboll. Hur var samtalet i omklädningsrummen... kampen mellan varandra och vilken syn på det motsatta könet odlades?

Rädslan gör att det inte är så lätt att nå fram till de goda frukterna, hitta tilliten till att vi är bra nog som vi är. Vi söker framgång genom att prestera och konkurrera (inte minst män emellan) när vi egentligen borde hedra varandra för vår unikitet och se att vi när vi skapar tillsammans så händer det något

Jag har i mitt liv fått "lära om" och omvärdera, reflektera och lyssna till andra och samla människor för att känns efter var jag står och vill ge uttryck för i livet..
Ett val jag gjorde för 25 år sedan var att sluta titta på nyheter och läsa kvällstidningar... ofta känner jag att dessa mediers strävan är att foluserar människans "Dumheter" snarare än "Nyheter"
Om det skulle vara verkliga nyheter borde det vara lika mycket positivt som negativt som förmedlades för visst händer det massor av bra saker...hela tiden, varje dag...

Många forskare hävdar att människan har sedan vårt liv på savannen varit inställda på att fokusera på faror och hot för vår överlevnad.
Det är mao naturligt att vara kritiskt granskande och se det negativa... det är en god egenskap

Men om vi väljer att ytterligare mata oss med tänkbara faror och hot i större utsträckning så tror jag risken är att vi bidrar till att vi blir det vi föraktar, dvs vi hittar faror överallt och därmed stänger oss för möjligheter och människor...

Just därför är det viktigt att vi samlas och påminner oss om våra möjligheter och människans potential...

Det kan nog upplevas som naivt av en del att inte följa med i nyheter och vad som sker i världen, men faktum är att det går inte att stänga sig ute från "verkligheten" men det går att eliminera och göra vägval och ta ansvar för det liv man vill leva..
Jag fortsätter att tro på möjlighetens väg

Med detta sagt vill jag bejaka "#metoo kampanjen" och allt som följer därur och att orättvisor och icke önskvärda beteende lyfts fram i ljuset... inte minst där det finns en tanke om försoning med i bilden...
och i de fall det inte är försent uppmuntra till att erbjuda en andra chans

Jag tror på människans förmåga att växa och lära sig av sina misstag

I mars 2018 arrangerar jag den 7:e upplagan av Man in mission- en helg kurs för män tillsammans med Kalle Grill, Fredrik Swahn och Gösta Tingström

Välkommen om du känner dig manad
www.maninmission.seÅsiktshomogenitet Politik

Posted by Leo Fri, November 10, 2017 11:36:23

ÅSIKTSHOMOGENITET ->


GRUNDPROBLEMET I DETTA ÄR DEN SVENSKA KONSENSUSKULTUREN !!!!


I SVT:s dokumentär ”Tvärvändningen” av journalisten Pontus Mattsson, går filmen igenom svensk flyktingdebatt från 1970-talet och framåt.

Blog image

Dokumentären visar ett intressant drag i den svenska politiska kulturen. Sverige vill så mycket. Vi vill vara ett föregångsland. Vi ska vara bättre än alla andra.

Det finns konsensusförklarade onda krafter som bara och måste hållas tillbaka, och politiken måste göra allt för att inte legitimera dem som säger emot - konsensuspolitikens manipulatörer - dvs de som vi andra vill se som FOLK-valda!

Frågan om ”vilket land vi vill vara” är både central - och inte minst toppstyrd!!!

Just vikten av att värna en självbild som politikerna är bekväma med lyfts fram av många i programmet, däribland Vänsterpartiets riksdagsledamot Rosanna Dinamarca.

Resultatet: en politik som gick från öppna hjärtan > till en betydligt stramare linje.

Tidigare konsensus om att Sverige har råd att ta emot ett mycket stort antal flyktingar, byttes mot uppfattningen att invandringen för med sig allvarliga problem. Snacka om postmoderniserat handlande... dvs jag tar inte ansvar för mig själv - för hur jag var då... för idag vill jag inte se mig, som jag var då - för då var jag inte den jag är idag.... Devis - från vår Statsminister!!!

De migranter som lockats hit av generösa asylregler får ta smällen för att den svenska självbilden inte var anpassad efter verkligheten.... Huga och buga!

GRUNDPROBLEMET I DETTA ÄR DEN SVENSKA KONSENSUSKULTUREN !!!!

Vi svenskar tycker om att hålla med varandra. Åsiktshomogenitet blir en form av gemenskap. Den som inte håller med resten av gruppen betraktas med förtal, missaktning, mobbing och "hat" -> eftersom det förstör känslan av ett starkt ”vi”.

Att det är så blir extra tydligt i känsliga frågor som migration( och våld kopplats till detta) Just invandringsfrågan betraktades länge som någonting mer än ett politikområde. En generös flyktingpolitik skulle avspegla vilka ”vi svenskar är på världskartan - någon slags tävling i Humanitet”. Vinnare i Human World Cup!

Kritiserade vi/någon den förda migrationspolitiken tog vi/någon därmed avstånd från landet -> Sverige. (Swedunce numera för mig - utifrån denna text, där dunce är engelska för -> tönt!)

Detta kulturella särdrag har många positiva aspekter, som att det blir enklare att nå långsiktiga överenskommelser över partigränserna. Strävan efter konsensus gör att det blir lättare att fatta politiska beslut. Men en för stor intolerans mot avvikande åsikter leder också till en likriktning och att viktiga perspektiv inte får utrymme.
Detta har markerat visats mot SD - som visats ut i kylan i att vara nazzar..

Blog image

”Men vadå, man får ju säga vad man vill”. Så lyder en vanlig invändning från personer som tycker att allt tal om en ”åsiktskorridor” är struntprat. Och självklart har det alltid varit möjligt att kritisera invandringspolitiken. Men - att vi rent legalt har rätt att yttra oss, säger ingenting om den politiska kulturen. Åsiktskorridoren handlar snarare om att vissa uppfattningar inte bemöts i sak, utan i stället recenseras.

Att fd Integrationsministern (Fp/L) Nyamko Sabuni blev anklagad för att fiska i grumliga vatten, i stället för att bli bemött i sak, när hon ville minska möjligheten för nyanlända att ta ut retroaktiv föräldraförsäkring är ett bra exempel på "åsiktskorridorens trånga utrymme med historien hängande som ok på väggarna"

Nu är hennes förslag socialdemokratisk regeringspolitik. Det svänger snabbt ibland - när det kommer från landets mest "vända-kappan-efter-???" rörelse i det som Statsministern - försvarar som Realpolitik - med ena handen på Partiboken och den andra på Zygmunt Baumans bok Skärvor och Fragment.

Zygmunt Bauman var sociolog och verksam som professor vid universiteten i Warszawa, Tel Aviv och Leeds. Han skrev i sitt verk Skärvor och fragment: essäer i postmodern moral (1994) att det moderna samhällets jakt efter tydliga mål och identiteter har ERSATTS av en rastlöshet där livet ses som tillfälliga förflyttningar inriktade mot stundens tillfredsställelse.... S i spegeln!

I sammanhanget kan vi påminna oss om Immanuel Kants resonemang i Grundläggning av sedernas metafysik : ( särskilt riktat till vår Statsminister)

”Handla endast så att du skulle vilja att din handling upphöjdes till universell lag”.

Det innebär att jag skulle vilja att min maxim, det vill säga den subjektiva princip som motiverar valet av handling, kan bli upphöjd till allmän lag. Enklare uttryckt – DET jag gör måste JAG anse vara rimligt och tillämpligt för andra (och givetvis för mig själv) att göra i alla andra liknande situationer, överallt och för all framtid.

En del nytänkare - som t.ex. Jörgen Tranberg, Bruce Lipton och Nassim Haramein - benämner detta som COMPASSION

Blog imageRelaterande vs relationLife in Balance

Posted by Leo Sat, November 04, 2017 11:27:03


Jag har valt att skriva här på min Blogg - och hänvisar från sociala medier hit - kring att Karin och jag valt att bli "relaterande", dvs vidga vår relation till full frihet... OCH inom COMPASSION - läs text i bilden - så fattar du bättre:

Vi vill gärna att du skriver i kommentarsfältet - vad DU upplever kring detta om relaterande jmf med relation. Please!

Blog image
Relaterande - jämfört med - sedvanlig realtion

Karin och jag har således gemensamt beslutat att skriva i Compassion enligt ovan – om vad som sker med vår relation och med livet, när vi växer än mer i önskan om den andres tillväxt – via att vara relaterande – i stället för en traditionella relation.

Vi befriar oss i Compassion - och släpper vår nuvarande relation fri och inte minst vår nedbrytande och belastande historia från förr - för att följa våra Hjärtans Väg.

Vi älskar varandra lika mycket nu, som vi alltid gjort, men tidsfönstret har öppnats för att släppa in det nya livet från den platsen i tidsrummet med obegränsad utsikt, som blir mer och mer tydlig för oss – och som stöd i de beslut vi tar – för att växa – inte stagnera i en bra, men begränsande (traditionell) relation.

Förebilder

Vi vill också vara tydliga förebilder för våra närmaste att se vårt val som i ett ljus av föredöme – för deras utveckling i sina liv. Då vi ser att: - I ett relaterande ÄR du helt fri och ger den andre friheten för sina drivkrafter, mål och passioner.

Missa inte att läsa Christina Grossis text sist... efter Framsynsframtidsavsnittet!


Framsynsframtid

Jag kommer att under resten av året att medvetet och i medvetenhet tydligt fokusera på vad mitt hjärta säger och visar mig till - och bejaka det som mitt hjärta har i samklang med andra människor - som förstår och känner in mig.

Jag kan komma att ta öppna upp mitt företag LeoCoaching.se igen - med fokus på coaching för män (mest) - och även mera fokuserat synliggöra kurser inom FriGörande Måleri - Vedic Art - här på Windy Hill. Det är alldeles för få män - som vågar bejaka sig själv och utveckla sig till sin fulla kompetens - via stärkande måleri. ALLA kan måla - frigörande - när hen vågar släppa loss - ut ur boxen. DÄR har män det sanslöst svårt i rädsla - och borde se kvinnor som föredömen i detta!

Karin - kommer att fördjupa sitt liv, energi och fokus på Academy Compassion projektet på Cypern - med bl.a Jörgen Tranberg och hans stödtrupper. Karin kommer också att bli Vägvisare till möjliga boenden på Cypern och andra delar i Medelhavet - via World Investment Network (WiN)- och inte minst bli den starka föreläsare hon är - via företaget Xensible. Därtill är hon personlig coach till sin dotter inom Fashion Design.

Ja, så ser det ut för nu och under en gripbar framtid in på 2018.

Affirmation och text - väl värd att ta till sig

Det var så lättande att läsa denna text av Christina Grossi - när vi tog vårt beslut:

Att släppa taget

kan vara en utmaning eller en gåva

beroende på hur du förhåller dig

Att vara trogen sin väg

Helt enkelt att välja vad man

vill ha i sitt liv är inte alltid enkelt

först behöver man veta eller i alla fall

vara såpass i kontakt med sin själ och stillat sig så man hör sin inre röst

För mig har det varit en kamp i det förflutna, där det äntligen fått ge vika helt och hållet, där nuet får ta sin VERKLIGA plats

Inte många saker som betyder så mycket längre

Det finns en sak att göra

Att släppa alla familjeband och relationer

och anledningen till det är:

Att kunna älska från en helt annan plats

Ett steg på vägen för att aldrig döma, skuldbelägga

eller vara i krig med de närmaste eller världen

Att inte vara i relation till någon

är helt nödvändigt för att kunna vara i enhet med alla och älska alla förbehållningslöst

Det känns väldigt befriande

familjen är viktig och du kommer alltid ha dem

men föredra hellre att vara i ett relaterande

För det finns en skillnad mellan att vara i en relation

där du kan få känslan att du inte är fri eller hel och kan då ha en önskan att den andre/andra ska fylla dig med bekräftelse

I ett relaterande ÄR du helt fri

och ger den andre friheten

och du begär inget, helt villkorslös kärlek

Var i kontakt med det!

Det är ett viktigt steg i en stor läkningsprocess


Blog image
#metooLife in Balance

Posted by Leo Thu, October 19, 2017 15:09:22


Min vän Alexander Rudenstam skriver som nedan.

Blog image

Tack alla kvinnor för att ni vågar #metoo


Wow! Jag blir förbannad, glad, ledsen och stolt! På en och samma gång!


Plötsligt så händer det. Lite som Heinz ketchup. Vi är många som har varit med och skakat, skakat, skakat och skakat. Och så plötsligt kommer ni ut – ni bara väller ut ur skamdimman.
För vi alla har nog vetat och förstått, men alltför många har vänt bort blicken. Känt sig obekväma. För man pratar ju inte om ”sånt”.Tack alla ni modiga kvinnor! Det var inte en sekund för sent! Vi är många som har väntat! Tack för att ni vågar trotsa rädslan för skammen! Rädslan för vad andra ska säga eller tänka! Tack för att ni vågar berätta att ni drabbats av så kallade sexuella övergrepp och sextrakaserier.


För det är bara så vi kan åstadkomma den förändring som behövs! Att ni gör såhär visar
omvärlden att ”problemet” inte är något som bara händer någon annan – därborta. På en annan plats. I en annan kultur. I ett annat land.

Det händer även här! På landet, i förorten och på fina gatan. På midsommarafton, på tisdag, på fyllan, på festen eller på jobbet. I idyllen såväl som i gettot. Det händer här, mitt ibland oss! Varje dag. De som drabbas är våra systrar, våra partners våra döttrar, våra mödrar, våra grannar, våra kollegor eller våra ministrar. Ingen kvinna går säker. Och det är bara därför att hon är – kvinna.

Hur djävla pucko är inte det?!

Genom att göra det ni gör. Genom att bryta tystnaden som skambeläggning och stigmatisering skapar, så tar ni ett avgörande steg mot att en förändring kan börja hända på riktigt. Ni lägger skammen där den hör hemma. Hos förövarna. Och även hos dom som vänder bort blicken och inte säger något. Vi alla måste våga börja prata – även om det kan kännas obekvämt! Förändringen börjar inte hos någon annan, den börjar hos var och en av oss.

Via sociala medier kan jag se kvinnor runt om i världen som kommer ut med sina upplevelser av sexuella trakasserier och övergrepp. #metoo
Det är allt från grova fysiska övergrepp till ”lättare” kränkningar som kanske bara några rader på Facebook. Och så kan jag höra den vrålande tystnaden från alla dom kvinnor som inte överlevde …

Sexuella kränkningar är dessutom inte bara ”det” som hände vid en viss tidpunkt. För händelsen hänger kvar och ”stinker” långt efteråt. Och på olika sätt. Kanske blir det som tydligast här i den svenska kulturen, i en rättegång långt efteråt, där kvinnan som utsatts även ska behöva förklara sin klädsel eller beteende, som om det skulle ha någon betydelse. Hon möter ovidkommande frågor, skambeläggning, stigmatisering och omgivningens tystnad … Och stanken från händelsen hänger kvar genom våra tysta tankar.

För – hon borde ju vetat bättre. Eller?

I andra kulturer – där så kallad hederskultur är stark, där machokulturen dominerar, är det inte ovanligt att kvinnan dessutom blir utfryst från familjen, gemenskapen, klanen, byn och i värsta fall dödas …

Blog image

Hon borde ju vetat bättre!

Och i alla dom där fallen så är drivkraften rädslan. Rädslan för att känna skam. Rädslan för vad man tror att andra ska tycka. Hennes rädsla - och omgivningens rädsla. Rädslan för att någon annan ska känna stanken …

Dessa övergrepp påverkar oss alla – även mig. En vit man i 55-års åldern. Därför jag är uppväxt i en liten medelsvensk kommun där vi trodde det var OK att tafsa på tjejerna i skolan. Därför jag lever i en värld där många män under hundratals år ansett sig ha rätten att kränka kvinnor - även då de sagt nej. Därför att jag lever i en värld där alltför få har ställt sig upp och sagt ifrån - utan istället hukat tyst i bänkarna. Därför att jag lever i en värld där vi låter rädslan för skammen, rädslan för att känna sig obekväm, rädslan för vad andra kanske ska tycka tystar den stora majoriteten.

Därför jag lever i en värld där alltför många kvinnor inte vågar gå ensamma hem på kvällen. Därför jag lever i en värld där vi inte vågar prata om sådant som kan bli kopplat till nakenhet, sårbarhet, skam och sexualitet. Därför jag lever i en värld där sårbarhet är något vi inte ska visa.

Det här handlar inte bara om dom kvinnor som drabbas - det handlar om oss alla. Därför att vi alla tjänar på en förändring!

Blog image


Och jag ska avslöja en sak för den som inte redan vet. Det vi kallar för sexuell kränkning och sexuellt våld handlar inte på något sätt om sexualitet. Det är och förblir inget annat än ett tragiskt uttryck för problem hos den som är förövare. Men genom historien har förövarna lyckats lägga över skulden på kvinnan - och då kallas hon hora.
Så, genom att kliva fram, genom att ta risken att kallas för hora. Genom det som #metoo innebär i praktiken så lägger ni en grund för den förändring som måste komma!

Med djup respekt bugar jag mig inför er kvinnor som samlat mod och klivit ut ur skamdimman.

Jag hoppas att ni inspirerar era systrar som fortfarande gömmer sig, att kliva fram. Genom att börja prata om de övergrepp ni utsätts för, så skingras dimman och stanken kommer sakta att försvinna. Genom att börja prata blir det svårare för förövarna att gömma sig bakom tystnaden. Och det är ni som måste börja prata - för annars tassar majoriteten runt problemet - i förhoppningen om att slippa känna sig obekväma, eller kanske rent av komma i kontakt med något jobbigt hos sig själv. Jag vet av egen erfarenhet.

Blog image

Jag lovar att göra det jag kan, för jag vill att vår värld ska präglas av nyfikenhet, kärlek och respekt för varandra. Jag vill möta kvinnor som vågar säga ja eller nej, som inte gömmer sig i skamdimman och som inte är rädda för att de råkar vara kvinnor. Jag lovar att ställa mig upp och säga ifrån när jag ser eller hör att någon inte blir respekterad. Jag lovar att försöka kliva fram, även i situationer där jag själv kan känna rädslan för skammen, rädslan för vad jag tror att andra ska säga och rädslan för att känna mig obekväm.

Jag inser även att dessa förändringar är något som inte kommer över en natt. Inte heller är något som rättas till med fler poliser - även om det kortsiktigt kan hjälpa till att förhindra kränkningar. Vi har skapat den här situationen genom idiotiska värderingar och beteenden som växt fram genom historien. Men det betyder inte att vi ska låta bli. Det handlar om ett långsiktigt arbete där vi alla lär oss att själva förstå att det i grunden handlar om respekten för oss själva som människor. Det är ett arbete som börjar redan med barnen i pottåldern och pågår resten av livet.

Så jag blir förbannad över att vi människor som själva skapat den här situationen. Glad för att det här – #metoo – kan vara början till något konkret, istället för mummel, kosmetiska åtgärder och en undvikande blick. Ledsen för att så många kvinnor drabbats och slutligen stolt över alla som vågar möta rädslorna förknippade med att kliva ut ur skamdimman.

Tack!

USA = Globalister och pengar för KRIGPolitik

Posted by Leo Thu, October 12, 2017 12:29:37

Blog image

Globalismen

Den fråga vi måste ställa oss är, hur USA som för ett drygt halvsekel sedan stod som världens bålverk för demokrati och frihet, kommit att bli det kanske största hotet mot människors frihet, säkerhet och självbestämmande i dagens värld? Vilka är de krafter som fått USA att bl.a. liera sig med fascister och nazister i Ukraina och totalt hänsynslösa folkmördare i Mellanöstern?

Hedersmannen och förre USA-presidenten Jimmy Carter sätter oss här på spåret när han menar att numer är landet bara en oligarki med en gränslös politisk korruption för att kunna bli vald till president, guvernör eller kongressledamot. Det vi ser är en komplett omvandling av vårt politiska system till att baseras på utdelning till ledande bidragsgivare (oligarker) efter att man blivit vald. Barak Obama annonserade sin presidentkandidatur utanför oligarken Soros kontor. Och Hillary Clinton var helt köpt av samme Soros. Donald Trump är själv en oligark, om än självständig.


Blog image

USA var världens mest framgångsrika ekonomi under hundra år, vilket har lett till att inget annat land har så många hyperförmögna oligarker. Dessa privata förmögenheter har lett till framväxten av ett korrumperat system där makten köps. Mer än i något annat västland har således makten i USA förskjutits från folkstyre till oligarki. För att förstå USA:s roll i världspolitiken idag är det oviktigt vad de amerikanska väljarna vill. Istället måste man gå till oligarkerna som finansierar politikerna och se vilken deras politiska agenda är.

USA/NATO är idag världens dominerande militärmakt som svarar för hälften av hela världens militärbudget. Denna maktapparat kontrolleras alltså i praktiken av den angloamerikanska oligarkin.

Donald Trump valdes på ett program för att rensa upp i den korrumperade politiska eliten i Washington. Mycket tyder dock på att han inte kommer att göra någon större skillnad. Han har lierat sig med och blivit beroende av det militärindustriella etablissemanget som är en central del i den styrande oligarkin. Han är idag helt omgiven av generaler som i vilken militärdiktatur som helst.

Jag har vid upprepade tillfällen pekat på, hur den angloamerikanska oligarkin som sitter på ägarkontrollen i flertalet av världens banker och storföretag, eftersträvar total marknadsdominans och frihet för exploatering av råvaror och marknader över hela världen, helst fritt från besvärande konkurrens. För att kunna uppnå det målet måste allt som står i vägen bort.

Målet är en värld där banker och företag kan lägga under sig marknader utan att hindras av lokala och nationella regelverk och där alla gränser raserats och arbetskraften kan flyttas helt fritt. Alla aktuella handelsavtal avspeglar detta. En ny global världsordning (NWO) under en världsregering styrd av en rik elit som sätter upp globala regler och lagar och som har full kontroll över opinionsbildningen genom ägandet av MSM och kontroll av Internet, är slutmålet. Idag kontrolleras 90% av MSM i väst av oligarkin och de en gång maktgranskande medierna har förvandlats till Fake News spridande propagandaorgan för den nya världsordningen. Allmänhetens förtroende för MSM sjunker som en sten.

Världsregeringens embryo

De ledande angloamerikanska oligarkerna har organiserat sig i en rad slutna sällskap och lobbyorganisationer för att arbeta fram sin agenda. I USA har den verkliga makten samlats i Council on Foreign Relations (CFR). Man har sedan tagit initiativet till bildandet av Bilderbergruppen som något av en osynlig global skuggregering för att kunna liera sig med andra oligarker och makthavare utanför USA. Från Sverige deltar familjen Wallenbergs överhuvud aktivt och svenska statsministerkandidater har kallats dit för att få sina instruktioner. Man vill på detta sätt tränga undan nationell suveränitet och ersätta den med ett globalt styre under de globala företagens och bankernas kontroll, om nödvändigt genomdrivet med militärt våld.


Blog image

Bilderberg är en privat krets där presidenter, statsministrar, internationella bankirer, storföretagsledare och generaler frotterar sig med varandra i glansen av kungliga förkläden som ger status åt sällskapet. Detta är stället där de som för krig, manipulerar marknader och styr den amerikanska och europeiska politiken säger saker som de aldrig skulle yttra offentligt. Här hittar ni makthavarna i det militärindustriella komplexet. NATO är ett viktigt instrument för att kunna använda krig och militär utpressning för att driva igenom agendan. Där hittar ni förklaringen till att man ägnar sig åt en aggressiv expansion av NATO som främst syftar till att destabilisera Ryssland och på sikt även Kina som vägrar inordna sig i den nya världsordningen.

Utöver militär hegemoni och marknadsdominans utgör kontrollen över världens pengar en nödvändig förutsättning för globalt styre. Detta är något som oligarkerna i världens dominerade bankirfamilj Rothschild alltid insett. Amschel Rothschild sa en gång: Ge mig kontrollen över ett lands pengar och jag behöver inte bry mig om vem som stiftar lagarna. För oligarkerna är dollarns ställning som världens reservvaluta och makten över Federal Reserve (FED) en mycket central del av strategin för att nå sina mål. Som jag visat i tidigare krönikor slås alla försök att underminera dollarn brutalt ner, om nödvändigt med vapenmakt. Även här hittar ni en förklaring till kampen mot Ryssland som tillsammans med Kina för en valutapolitik i direkt konflikt med oligarkins.

Oligarkernas torped

Den angloamerikanska oligarkin består av ett antal hyperförmögna släkter och personer som sitter på en enorm privat förmögenhet. Många av dessa är osynliga på de listor över världens rikaste som ofta publiceras. Flertalet har för länge sedan gömt sina tillgångar i skattebefriade filantropiska stiftelser och i skatteparadis. Kontrollen över tillgångarna har de dock kvar.

Den sannolikt mäktigaste oligarksläkten är Rothschilds. De ligger mycket lågt i offentligheten och försöker att ge intryck av att vara utan större betydelse. Man odlar bilden av en släkt som lever ett lugnt liv, älskar franska viner och ägnar sig åt välgörenhet. Detsamma kan sägas om den mäktiga släkten Rockefeller, även om deras nyligen avlidna överhuvud David Rockefeller var mer synlig. Sitt huvudsakliga inflytande utövar dessa och övriga rika familjer i slutna rum och genom bl.a. sin torped, den betydligt synligare mindre oligarken George Soros.


Blog image

Soros gör sina affärer och opererar via sitt hemlighetsfulla off-shore bolag Quantum Fund NV som förvaltar en betydande tillgångsportfölj med flera miljarder dollar. Bolaget är registrerat i Nederländska Antillerna i Karibien. Det är arrangerat för att undvika all offentlig insyn, trots att Soros i politiska sammanhang alltid argumenterar för att andra skall visa största möjliga transparens.

Soros är utan tvekan frontfiguren för Rothschilds anglofranska bankgrupps strävan mot en global världsordning, även om man gör vad man kan för att dölja detta faktum. Som William Engdahl konstaterat så är Soros´ förbindelse till de ultrahemliga internationella Rothschildska finanscirklarna inte bara en vanlig eller tillfällig bankförbindelse. Soros extraordinära framgångar på de finansiella högriskmarknaderna kan inte bara förklaras med tur i spel. Genom sitt kontaktnät och närheten till Rothschilds och Rockefellers m.fl. har han givetvis tillgång till mycket värdefulla informationer från insidan. Han är självklart en aktiv ledamot i CFR och Bilderberggruppen.

Flyktingkrisen

De två viktigaste målsättningarna för att bredda marken för NWO är eliminering av självständiga nationalstater och avskaffandet av alla gränser. Genom att underminera välfärdsstater och decimera den självständiga medelklassen räknar man med att alla människor skall bli helt beroende av oligarkernas företag och banker. Denna utveckling har redan börjat i bl.a. USA, vilket är förklaringen till Donald Trumps tillfälliga seger över oligarkernas presidentkandidat Hillary Clinton. Valet var ett folkligt uppror mot globalismen. Vi börjar se samma utveckling även i Sverige, där medelklassen pressas tillbaka och det blir allt svårare att upprätthålla välfärden och den fackföreningsstyrda lönebildningen. Sverigedemokraternas snabba uppgång i opinionen är början på ett svenskt uppror.


Blog image

USA/NATO:s fälttåg i Mellanöstern och norra Afrika har, som jag beskrivit i tidigare krönikor, utlöst en flyktingvåg som delvis sökt sig mot Europa. Koordinerat med denna våg har förment ideella organisationer som startats av den härskande oligarkin sjösatt en kampanj för att inte bara sätta krigsflyktingar i rörelse mot Europa, utan även stora grupper fattiga migranter som söker ett bättre liv. I centrum för denna kampanj står Open Society Foundation (OSF) som startats och leds av oligarkins frontfigur Soros.

Kampanjen koordineras av en likaledes förment ideell organisation kallad W2EU, som betyder Wellcome to Europé. Man har gett ut en 76-sidig manualsom talat om för afrikaner, araber och asiater hur man tar sig in i och infiltrerar Europa. Organisationen håller sin finansiering hemlig men OSF:s finansiering av pro-migration i olika sammanhang är så tydlig att det är högst sannolikt att huvuddelen av W2EU:s finansiering även kommer därifrån. Det är ingen slump att flera Soros-finansierade organisationer numer betraktas som främmande ovälkomna agenter av säkerhetstjänsten i en rad länder.

Kampanjen är en av huvudförklaringarna till flykting- och migrantvågen som sköljde in över EU hösten 2015 och som destabiliserat hela EU och ett antal EU-stater. I Sverige har hela samhällsdebatten förgiftats och det har bidragit starkt till skärpta motsättningar i samhället med mord, våldtäkter och mordbränder i släptåg.

Den fråga många ställer sig är varför den härskande oligarkin iscensätter denna utveckling?

Huvudsyftet tror jag är att slutgiltigt rasera de små europeiska välfärdsstaterna och tvinga in dem i en kraftigt ökad skuldsättning hos oligarkernas banker, för att få resurser att ta om hand alla migranterna och integrera dem. I Sverige beräknas kostnaden för migrationen redan till 70 miljarder kr/år, vilket underminerat andra behov inom välfärden med en nu eskalerande kris för bl.a. sjuk- och äldrevården. Med den ökande inströmningen av arbetskraft räknar oligarkerna även med att rasera den av fackföreningar reglerade arbetsmarknaden. Det senare var det förre statsministern Fredrik Reinfeldt började genomföra med sin kampanj att vi skulle öppna våra hjärtan, efter de instruktioner han fått vid ett möte med Bilderberggruppen strax före sitt tillträde.


Blog image

Oligarkins makt är än så länge starkast över USA och EU och där är ett stort problem att födelsetalen är de lägsta i världen. Med en enkel demografisk kalkyl kan man konstatera att om den nuvarande demografiska utvecklingen fortsätter, så är snart såväl USA som EU helt marginaliserade i världen. Detta är ytterligare en förklaring till att oligarkin vill importera människor till såväl USA som EU i förhoppningen att de skall kunna integreras och bromsa upp den demografiska utförslöpan. I USA har valet av Trump lett till ett tillfälligt stopp för den politiken och inom EU växer det politiska motståndet genom stora framgångar för invandringsfientliga partier.

Ondskans imperium

Den fråga vi slutgiltigt måste ställa oss, är hur den vackra tanken på en global värld där alla människor lever i harmoni med varandra oberoende av ras, etnicitet och tro, kunnat kidnappas av ett antal hyperförmögna personer för att genomföra en agenda som bara tjänar deras omättliga girighet efter mer ekonomisk makt? Hur har den globala tanken kunnat bli den främsta drivande kraften bakom nästan alla krig och folkmord i vår tid?

Som utvecklingen ser ut idag måste vi försvara vårt folkstyre och vår nationella självständighet mot oligarkins försök att tvinga in oss i sitt globala imperium. För svensk del representeras detta imperium främst av ett allt maktfullkomligare EU och NATO.


Blog image

Text. Lars BernLivet är INTE Pyton! Life in Balance

Posted by Leo Thu, October 05, 2017 17:50:12Blog image

När du sitter gråtandes i stolen och inte vet hur du ska klara dig
Så vet om att så har jag också känt

När du förväxlat kärlek med ett behov att bli sedd och bekräftad
Precis det har jag också upplevt

När du vrider dig oroligt i sängen av ängslan och oro över hur du ska klara din ekonomi
Vet om att där har jag också varit

När du tror att du inte klarar dig själv och är i relation efter relation för att läka en tomhet
Precis så har mitt liv också sett ut

När din kropp smärtar av olika symtom och de aldrig tycks ta slut
Det har jag också upplevt

När du gråter dig till sömns för att det känns som om du inte har någon familj eller vänner
Samma känsla har jag haft

När du upplever dig som ensammast i världen och inte ens universum känns närvarande
Just det har jag också upplevt

När ditt andliga sökande känns som en återvändsgränd och du aldrig kommer fram
Så kan det fortfarande kännas för mig ibland

När du känner dig maktlös, otillräcklig och ibland t.o.m värdelös
Så har jag också känt samma sak

Hur skulle jag kunna känna annorlunda än du?
Vi är alla sammankopplade
Och vi har aldrig varit separerade

När du känner glädje då gläds alla

När du är inspirerad smittar du av dig till alla andra

När du står i ljuset och sanningen

Tillåter du andra att göra likadant

När du älskar

Älskar du ALLA

Blog imageThe only thing we have to fear is fear itself.” Politik

Posted by Leo Thu, October 05, 2017 17:34:15


Blog image

Jag bara MÅSTE dela denna insiktsfulla text från en kvinna i USA.

Jo, jag vet att många upplever mig som en otacksam gnällspik, när jag delar annat än gosedjur, mat, blommor, fester, Jack-ass sekvenser etc - här på Facebook. MEN ->

NU FÅR DET BANNE MIG VARA NOG!

är kvinnans överskrift i sin text - och JAG kan med lätthet översätta många delar av texten att gälla även för vårt land, dvs Absurdien (eller som de säger internationellt om landet - Swedunce) -Här kommer den långa texten på engelska.

LÄS - för tusan och TÄNK efter!!!!

Enough
Three days ago, I traveled to Paris via train from the Marseille train station. I arrived the evening before my trip, as I had a mid-morning train. That night in my hotel, I was overcome with panic – so much so that I had thoughts that the hotel might be targeted for a terrorist attack. I paced about my room, glancing out the window wondering about exit strategies, and then breathing deeply to calm my nerves. I got into bed only to realize I was shaking. My heart was beating so intensely I could feel it. I told myself that my imagination was out of control.

That voice that speaks to me – that soft, guiding voice – whispered, “Pray for protection.”

That comforted me and confused me. Was I not protected? Did I need extra help? Was that proof of my sense of warning? I was not imagining after all. I was on high alert.

I had a horrible night’s sleep, waking up with every noise I heard. I was dressed by 6:00 for a taxi call at 9:00. I walked into the train station at 9:00 and noticed my hands were ice cold. The track for the Paris 10:05 train was not yet posted. I paced around the train station, unable to sit. I knew – I absolutely knew – something brutal was going to happen at the Marseille train station that day…but when - that morning, that afternoon…that evening? And what would it be? Someone running up to an unsuspecting stranger with acid aimed at her or his face? Or maybe a bomb? My stomach was cramping from stress.

What do I do? Tell the police that I am a clairvoyant and be on alert today for an attack? Today something is going to happen – I know it. Finally, the track for my train was posted and I headed to Paris. I learned later that day about two women being attacked by a man with a knife – he slit the throat of one woman and stabbed to death the other.

I arrived home yesterday to news of the slaughter in Las Vegas. That I did not see or sense occurring. But nothing surprises me anymore – not even an act of evil on that massive a scale. And that’s what now keeps me awake at night – that I am not surprised. And why is that? Why do acts of evil – and they are acts of evil – no longer shock me?

This morning I am listening to the newscasters speak about gun control and the lack of backbone that politicians have and how the NRA cleverly goes “dark” at times like these – knowing that as usual (as usual) nothing will change. Money will be promised to politician’s campaign treasure chests behind the scenes, buying their silence. Condolences will be offered – and prayers of course, as if one of them will actually spend a second in prayer for any of the lives lost and the horror generated by such events. (Fifty people were shot over the weekend in Chicago, by the way. That’s just become one of those weekly statistics around my hometown.)

This mounting madness is not about guns. The cowardly, money-grabbing, weak, spineless politicians are right about that. Guns are the result of a population that lives, eats, breathes – and believes – the endless diet of fear-based spin it has been fed since 911 about the world “out there” and impending invasions from evil foreigners and propaganda fueling hatred between the various different types of Americans: Black and White, Democrat and Republican, Northern and Southern, Male and Female, Left and Right, Up and Down, Short and Tall – any division you can think of, really. What it amounts to is this is a cracked and broken nation in which brother and sister citizens have been turned against brother and sister citizens. And as Abraham Lincoln so wisely said, “A nation divided against itself cannot stand.”

And in our hearts and souls – we know that. And we feel that fear in our souls, most of all. We are suffering a soul sickness – perhaps soul shock or soul numbness. Or maybe too many people no longer trust that anything changes when they engage the power of their soul. I am not speaking about religion. I no longer deal with religions. The soul is a religion-free force. It has never had a religion. It dwells in a cosmic power zone. But if you don’t know that…well, some people grab their guns to deal with the desperation of powerlessness. Shooting someone – anyone – they believe, will resolve this fear.

But who is out there to inspire the souls of Americans? When is the last time Americans have heard someone speak soul words of inspiration and wisdom?

Let me remind you of the greatness that once came from American leadership:

“Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power.”
~ Abraham Lincoln

“America will never be destroyed from the outside. If we falter and lose our freedoms, it we be because we have destroyed ourselves.”
~ Abraham Lincoln

“Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.”
~ John F. Kennedy

“Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.”
~ Martin Luther King, Jr.

“In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends.”
~ Martin Luther King, Jr.

“Unless a man is master of his soul, all other kinds of mastery amount to little.”
~ Theodore Roosevelt

“The only thing we have to fear is fear itself.”
~ Franklin Delano Roosevelt

American Presidents and social leaders were once known for having souls of philosophers. They were men of courage and vision and the led America from one era into a better one. They inspired and uplifted Americans because grace flowed from them and into the souls of Americans. They seemed to rise out of the soil of our nation when we needed them. They were also a reflection of our collective souls – all of our leaders reflect who we are. All of them speak to us about what we have become – and the choices we must now make as we go forward.

It is clear to me. We must “Make American WHOLE again.” We must retrieve our soul. It is shattered and fragmented from decades of fear. And we cannot tolerate – we must not tolerate – the deliberate, calculated strategies to keep us drugged, shattered, and divided any longer. Politicians are right: Guns are not the problem – THEY ARE.

Enough.

Caroline Myss

Blog image