Leo-Bloggen

Leo-Bloggen

”Fearmonger”

PolitikPosted by Leo Tue, January 16, 2018 13:53:18

16 JANUARI, 2018 10:53
Katerina JanouchJa, jag påpekar briserna och problemen i dagens Sverige och jag tänker inte backa en millimeter. Jag gör det för att dessa problem tyvärr finns och ökar. Jag gör det för att jag bryr mig om alla människor, men framför allt om dem som inte har rösten, som inte har orken, som inte har resurserna. För jag lider av orättvisorna, av missförhållandena, av elitens människoförakt.Jag skriver, för att jag älskar Sverige och vill det väl. Jag skriver också om sånt som gör ont, som känns otäckt. För jag tror inte att lögn och döljande av sanningen kommer att bidra till att problem blir lösta. Jag tror inte vi får ordning på landet genom att skönmåla och sockra. Om det gör mig till en fearmonger, så är jag då en stolt sådan. Och idag har högt uppsatta politiker gjort mig sällskap: Magdalena Andersson och Morgan Johansson, bara för att nämna några. Jag tror inte de gör det för att få fler följare i sociala medier. Däremot säkert för att få fler röster i valet.

Den LO-stöttade vänstersajten Politism publicerade igår en kort text med rubriken ”Bali, Janouch och Heberlein vill att du ska vara rädd”. Där står bland annat att läsa: ”Det är faktiskt inte för att Katarina Janouch (jag stavas KatErina, min anm.) är författare som folk följer henne på sociala medier eller läser hennes blogg. Och det är inte för att Hanif Bali är en politiker som kommer med konstruktiva förslag och nya idéer som vi hela tiden pratar om vad han gör i sociala medier.Det är bara att titta på när det är de här profilerna får genomslag. Titta på när de blir omskrivna och omdiskuterade. Nästan alltid handlar det om att sprida skräck.Rädsla får folk att agera irrationellt, rädsla får folk att tänka ologiskt och rädsla kan leda till att man fattar ogenomtänkta beslut som kan få grova konsekvenser. Det vet de flesta.”

Skribenten Mohammed Ryback kallar mig för en ”fearmonger” och skryter om att han vet vad ordet betyder, eftersom han läst Wikipedia. ”Fearmongering eller scaremongering är spridningen av skrämmande och överdrivna rykten om en överhängande fara eller vana eller taktik med avsiktligt och onödigt väckande allmän rädsla för ett problem.” Samt att rädsla är ett bra verktyg för marknadsföring. ”Vi följer och diskuterar dem enbart för att de är fearmongers.” hävdar Ryback självsäkert. Jag gissar att han är medveten om att han i så fall har minst en fearmonger bland sina kollegor, nämligen bloggaren Kawa Zolfagary. Några timmar tidigare skrev nämligen Zolfagary detta:

”Det är för mycket, för fort. Handgranater, kulor, mördade och mördare. Om jag känner rädsla, hur tänker då den med barn i området? Om jag känner ilska, hur rasande är då inte den drabbades familj? Om jag är trött på att nyansera diskussionen, vad ska då krävas för att få ett slut på våldet? För till sist orkar man inte analysera mer, gråskalan blir svartvit. I somras avrättades en man i närheten av mitt hem. Mina fönsterrutor skakade när ambulanshelikoptern kom in för landning. Nu har ännu en person mördats. Varje dag går jag förbi dessa två brottsplatser. Förbi en förskola, en kyrka, en vårdcentral. Tillsammans med andra som är på väg till arbete, studier och jobbsökande. De med en tanke om att bidra till ett bättre samhälle i huvudet, och en knuten näve i sin ficka. Snälla, låt det vara fyrverkerier på min himmel nästa gång.”

Ja, jisses. Man skulle kunna avfärda Politism som den irrelevanta humorsajt den blivit, om inte texter som Rybacks faktiskt blottlade en oerhört allvarlig och intressant fråga: Vems ärenden går egentligen vänstern?

Jag funderar på om inte Politism faktiskt är ett slags påverkansoperation, sådan som Stefan Löfven nu utlovat krafttag mot. Ett slags verktyg i valpropagandan, för att en gång för alla sänka de rödgrönrosa. Kanske är Politism och dess skribenter en del av en rysk trollfabrik, nu när detta ämne är så mycket på tapeten? För artiklar som Rybacks om fearmongers ger ju bara människor som mig fler sympatisörer och följare. Fler lyssnar på oss, eftersom de inser att vi vågar ifrågasätta och kräva förändring. Men om man nu tycker att människor som vill ha ett fungerande och tryggt samhälle är något skadligt, och något som en främmande makt vill driva fram för att skapa oreda och polarisering i en stat, så borde man väl rannsaka motiven till att skriva så som Mohammed Ryback gör?

Ja, jag raljerar. Nej, jag tror inte Politism är så pass sofistikerade och nej, jag tror inte eventuella yttre agenter skulle välja just dessa nyttiga och barnsliga idioter i en så pass oseriös kanal (fast man vet ju aldrig, just aningslösheten hos människor som Ryback gör dem till perfekta verktyg i lömska och manipulativa makters händer).

Den mer allvarsamma frågan är dock, vem vänstern idag värnar. När jag var yngre fanns det arbetarpartier som sa sig företräda arbetarklassen och som verkligen kämpade för att åstadkomma mer rättvisa. Högre löner, bättre villkor. De som företrädde folket. Dem som sliter, kämpar, och bär samhällets fundament på sina trötta axlar. Fabriksarbetare, undersköterskor, hemtjänst, sopåkare, snabbköpskassörskor, byggjobbare, knegare helt enkelt, de som ofta arbetar hela sitt liv utan att få någon vidare guldkant på tillvaron. Ändå är det dessa som får samhällets kugghjul att rulla, det är dessa som betalar skatt månad efter månad så att staten kan slösa sina pengar på kriminella georgier som söker asyl utan asylskäl och bedragare som fuskar med assistansersättningen, för att bara ge några exempel på alla de bäckar som sipprar ut ur statskassan.

När bekymrade sig folk som Mohammad Ryback om dessa utslitna småbarnsmammor och fattigpensionärer, som många gånger måste bo i områden som det Kawa Zolfagary beskriver? Där det skjuts, rånas och våldtas?

Ja, jag påpekar briserna och problemen. Jag gör det för att dessa tyvärr finns och ökar. Jag gör det för att jag bryr mig om alla människor, men framför allt om dem som inte har rösten, som inte har orken, som inte har resurserna. För jag lider av orättvisorna, av missförhållandena, av elitens människoförakt.Jag skriver, för att jag älskar Sverige och vill det väl. Jag skriver också om sånt som gör ont, som känns otäckt. För jag tror inte att lögn och döljande av sanningen kommer att bidra till att problem blir lösta. Jag tror inte vi får ordning på landet genom att skönmåla och sockra. Om det gör mig till en fearmonger, så är jag då en stolt sådan. Och idag har högt uppsatta politiker gjort mig sällskap: Magdalena Andersson och Morgan Johansson, bara för att nämna några fler som anslutit sig till fearmongergruppen. Jag tror inte de gör det för att få fler följare i sociala medier. Däremot säkert för att få fler röster i valet.

Kanske är det så att det är jag som faktiskt blivit vänster, eftersom jag faktiskt bryr mig om alla människors lika värde på riktigt? Eftersom jag vill att även de mest utsatta ska få ha det bra i Sverige. Frågan är då vad Mohammad Ryback och det LO-stödda Politism är.

(Disclaimer: Ryback och hans vänner på Politism, som länge kämpat med förlust och noll trovärdighet, är förstås medveten att hans text får stor spridning då han namnger personer som han vet skriver mycket och reagerar på rena dumheter. Han väjer att peka ut några personer för han vill åka snålskjuts på våra namn, eftersom han själv är så pass ointressant att detta blir hans enda ”claim to fame”. Det är en smart strategi. Men jag bjuder på det.) • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post163

Försvara Försvaret - eller?

PolitikPosted by Leo Mon, January 15, 2018 12:51:45
PUBLICERAT AV: Johan Westerholm på Ledarsidorna 2018-01-15. Jag har lagt in bilderna...

Regeringen aviserar att de i enlighet med Försvarsberedningens förslag inrättar en myndighet som ska ansvara för att utveckla och koordinera det psykologiska försvaret. Efter att Alliansen 2008 lade ner den tidigare Styrelsen för Psykologiskt Försvar, med Sten Tolgfors som försvarsminister, flyttades delar av ansvaret till MSB, Myndigheten för Samhällsberedskap.Den nya myndigheten skall ansvara för att bland annat sakliga nyheter, som har betydelse för vår beredskap och motståndsförmåga når befolkningen snabbt. Reformen ser sannolikt bra ut för en yttre betraktare som enskild, men läggs den i en kontext av andra händelser och lagförslag öppnar sig ett helt annat samhälle.

Det bör vara något av ödets ironi att bara ett par meter från statsministern satt justitieminister Morgan Johansson. Sedan 2014 ansvarig för regeringens migrationspolitik samt arbetet mot terrorism med därtill hörande lagstiftning. Ingen minister enskilt har lämnat så pass missledande information till journalister och allmänhet som Morgan Johansson vilket enkelt går att leda i bevis. Sveriges sena handlag med terrorlagstiftningen är bara ett exempel som Ledarsidorna uppmärksammat tidigare. Oförmågan, eller oviljan, att rapportera om tillståndet i kommunerna hösten 2015 är ett annat exempel. Ledarsidorna.se fick löpande under hösten 2015 MSB veckorapporter om systemstressen inom såväl omsorg som primärvård ute i kommunerna men ingenting av detta, trots att informationen fanns på Justitiedepartementet, förmedlades vidare till journalister och allmänhet.

En form av censur, eller statskontrollerat nyhetsflöde, som sedan kan förstärkas av journalisterna själva. Jörgen Huitfeldt, Kvartal, redogör för hur Sveriges Radio internt lade en censur på negativa nyheter om migrationen. Att det finns frågor där vanliga journalistiska principer inte gäller.

Omsorg och primärvård är samhällsfunktioner som är några exempel på funktioner som är avgörande för vår förmåga att hålla samman mot yttre hot och påverkan. Regeringen höll på att köra dessa i botten. Utan att informera medborgarna om systemstressen. En systemstress som Morgan Johansson rimligen varit väl medveten om då MSB under den tiden sorterade under justitiedepartementet.

Regeringen har sedan tidigare aviserat att den kommer att bjuda in representanter från media och sociala plattformar under våren, just för att höja beredskapen inför olika påverkansoperationer. Detta upprepades rikskonferensen:

– Fria medier är centrala i vår demokrati. Regeringen kommer därför att bjuda in intresserade medieaktörer till en fördjupad diskussion om samarbetsformer för hantering, ökad kunskap och medvetenhet kring utländsk påverkan inför valet, sa Löfven.

Uttalandet, försäkran om en fri press, motsägs i grunden med vad regeringen har fattat för beslut och vilka lagförslag som de nu avser genomföra. Något som förstärks av bland annat UD:s medvetna undanhållande av allmänna handlingar.

Vinnova har även satt igång arbetet med en digital plattform för att lyfta fram faktagranskningar som görs av olika redaktioner, exempelvis påståenden i den politiska debatten och uppgifter som får spridning via sociala medier. Projektet får finansiering i en satsning Vinnova gör på nya digitala tjänster för produktion, konsumtion och användning av nyhetsmedia. Totalt får åtta projekt finansiering med 13,5 miljoner kronor i satsningen. Fyra projekt får finansiering där Sveriges Television, NTM, Bonnier, Schibsted Sverige och Sveriges Radio samarbetar. Projektet ska utveckla ett digitalt verktyg som automatiserar processer och flöden för faktakontroll på nyhetsredaktionerna som kan användas för att höja kvaliteten och minska risken för att falska och irrelevanta fakta når publiken.

Även en automatisering av nyhetsvärderingen aviseras.

I höstas presenterade mediegrundlagskommittén, på uppdrag av regeringen, ett förslag på en grundlagsändring i Yttrandefrihetslagen och Tryckfrihetsförordningen. Snart når förslaget även riksdagens bord. Skulle förslaget röstas igenom skulle det inte bara strida mot förbudet mot censur utan det skulle också vara en direkt inskränkning i offentlighetsprincipen.

De signaler som regeringen sänder ut vid Folk och Försvar, och med tanke på hur regeringen självt agerat – kanske främst justitieministern genom förvanskning och i stor mån undanhållande av fakta, bör inte stilla oroliga. Snarare bör vaksamheten öka med tanke på de förändringar som regeringen nu aviserar. Inte bara i form av en ny myndighet utan kanske främst de grundlagsförändringar och den automatiserade nyhetsvärdering som regeringen avser införa.

Om det är den nya myndigheten för psykologiskt försvar som ska kontrollera det aviserade verktyget för automatiserad nyhetsvärdering eller inte är något varje läsare, väljare, journalist och redaktör bör ställa sig. Och var vi i sådana fall har landat om och när detta genomförs. Vinnova har redan uppdraget att ta fram tekniken att värdera och selektera vilka nyheter som ska publiceras.

I september 2018 går det svenska folket till valurnorna. För att citera statsministerns tal vid Rikskonferensen:

Det är nu mindre än åtta månader kvar till den finaste dagen i Sveriges demokratiska liv, vår valdag. Fram till dess ska vi debattera, diskutera och informera oss. Men bara svenska väljare ska få avgöra utgången i det svenska valet. • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post162

Swedunce nationalhymn

PolitikPosted by Leo Sun, January 07, 2018 18:42:03


 • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post160

OM - #jagärhär

PolitikPosted by Leo Thu, January 04, 2018 11:14:06


TANKAR om Gruppen ”Jag är här”.

Gruppen ”Jag är här” startade som ett gott initiativ. Syftet var att stoppa näthat. I början välkomnade jag deras närvaro i mina kommentarsfält då jag tycker det är bra med så många olika perspektiv som möjligt i samhällsdebatten. Och om det kunde resultera i att näthatet minskade så var ingen gladare än jag.

Tyvärr skulle det snart visa sig att gruppens närvaro endast ökade polemiken och bråken. Personer från ”Jag är här” verkade ha svårt att skilja relevant samhällskritik från näthat. Dessutom började de komma med personliga angrepp på dem som 'avvek från The mainstream' och önskade riktade attacker för att stänga ner t.o.m min lilla fredliga Facebooksida - samt denna Blogg.

Följden blev att jag började blockera alla från ”Jag är här”. Jag ville och vill ha en mångfacetterad debatt, MEN när några inom 'jagärhär'- försökte stoppa min mission att bidra till att väcka människor - då måste jag agera.

Det gick så långt att personer från 'jagärhär' började skriva på min sida att jag blockade alla som riktar kritik mot vad jag skrev på min sida och på andras (inkl 'jagärhär'). Detta stämde inte - men jag tog illa vid mig när hatet växte vid de tillfällen jag refererade och la upp inlägg från Ann Heberlein och de andra inom Ledarsidorna (inkl Katerina J). Jag trodde att en person som Lars Bern är 'rumsren' i Sverige - men ack vad jag misstog mig, när jag delade hans syn på 'de som styr världen- inkl BilderBergsGruppen'. Då - rämnade det för Sveriges orakel och besserwissrar på Facebook... Stormvarning blev det - från alla de rädda som såg att det inte finns plats i livräddarbåtarna!

De enda som blockades av mig, var de som skrev sådant som jag misstänkte och upplevde vara hets mot folkgrupp eller liknande kränkningar och personer från ”Jag är här”. Denna grupp litar jag inte på - ett enda skit!!!

DESSBÄTTRE - så klarade jag mig klart mycket bättre ifrån det som Joakim Lamotte utsattes för. Han skriver:

Sedan en tid tillbaka har jag dock varit under attack från gruppen ”Jag är här”, vilket deras grundare Mina Dennert länge förnekat. Senast igår skrev hon en text där hon säger att:

”Vi ringer inga arbetsgivare, inga familjemedlemmar, vi hänger aldrig ut någon, vi bryr oss faktiskt inte ens om vad det står i de artiklar vi går in i. Vi gör inga gilla- anmälnings- eller röstningsaktioner. Vi arbetar enbart i kommentarsfälten.”

Att hon skriver så är märkligt med tanke på att jag själv sett hur man i gruppens kommentarsfält uppmuntrar varandra att ringa min uppdragsgivare Göteborgs-Posten. Och att man dessutom av någon outgrundlig anledning skriver till medlemmarna i gruppen att man skall göra en polisanmälan mot mig, oklart vad den skall handla om. Jag har även fått meddelanden från medlemmar i ”Jag är här” där de rakt ut säger att de ringer till skolor för att försöka stoppa mina föreläsningar.

Med detta i åtanke, är det då så konstigt att jag blockerar gruppens medlemmar från att vara på min sida? Jag står ut med mycket men någonstans måste jag dra gränsen.

Jag är motståndare till rasism, främlingsfientlighet och näthat, men när "Jag är här" beter sig på det här sättet är det allt annat än konstruktivt.

Joakim bifogar skärmdumpar från det interna kommentarsfältet hos "Jag är här", på hans Facebooksida - så kan du själv se om du inte tror mig.

SVERIGE - är en unken ankdamm - och utifrån detta döpte jag om landet till SWEDUNCE - ska uttalas på engelska... Märk att 'dunce'- betyder tönt på engelska!
 • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post157

ANSVAR är en personlig uppgift!

PolitikPosted by Leo Sun, December 10, 2017 15:09:08


Filosofen John Rawls hävdar i sin bästsäljande tegelsten A theory of justice att självrespekt är varje människas högsta goda. Självrespekt är det viktigaste en person kan äga. Att äga självrespekt innebär att vara medveten om sitt eget jag och sitt eget värde.

Den självrespekterande människan bryr sig mindre om yttre framgång i form av karriär och ägodelar och mer om att vara en sådan människa hon vill vara. Hon strävar efter att handla och leva i enlighet med sina moraliska övertygelser och sin moraliska identitet. Hon är övertygad om att hon och hennes handlingar räknas och tar ansvar för sina handlingar också när hon gör fel. En människa som respekterar sig själv har förväntningar på sig själv och gör sitt bästa för att leva upp till dem.

Jag menar att John Rawls har rätt. Självrespekt är grundläggande i ett värdigt liv. Min självrespekt är intimt förknippad med två ting: Min moraliska identitet och med min förmåga att ta hand om mig själv. Jag strävar efter att alltid agera på ett sådant sätt att jag kan vara stolt över mig själv, vilket innebär att jag försöker vara trogen mina principer och värderingar även när det är obekvämt. Jag sätter en ära i att klara mig själv och vill inte ligga någon till last.

Min gissning är att de allra flesta människor resonerar ungefär som jag. De har förväntningar på sig själva och sina handlingar och de vill ta ansvar för sin egen försörjning. Det är i det ljuset vi bör betrakta den integrationsplikt som Vellinge kommun beslutade om i veckan.

Integrationsplikten innebär att den nyanlände har ett eget ansvar för sin integration. I det ansvaret ingår att delta i språkundervisning och lära sig svenska samt tillgodogöra sig kunskaper om hur det svenska samhället fungerar.

Den som inte fullföljer sin plikt – tar sitt ansvar – får sina bidrag indragna. Individens prestation kopplas alltså till den ersättning han eller hon får. Rubriken i sydsvenskan skvallrar om att Vellinges beslut inte har fallit i god jord hos alla: ”Integrationsplikten – de bestämmer vem som blir av med sitt bidrag”.

Rubriken andas en svårbegriplig indignation – för ingen blir väl indignerad över att man måste utföra ett arbete för att få lön? Uteblir du från din arbetsplats får du ingen lön. Inget konstigt med det, så varför skulle det vara ett problem att kräva en motprestation av nyanlända för att de ska få sina bidrag?

Att ställa krav på vuxna och fullt friska människor är inte kränkande. Tvärtom är det att ta dem på allvar och tillerkänna dem både autonomi och ansvarstagande. Det är att erbjuda dem möjligheten att kunna respektera sig själva. Integrationsplikten, som den formuleras av Vellinge kommun, är en inbjudan att vara en del av Sverige och av samhällskontraktet. I samhällskontraktet regleras förhållandet mellan medborgare och stat, och det är ett förhållande som innebär både rättigheter och skyldigheter. Den som blott åtnjuter rättigheter och inte uppfyller sina skyldigheter är inte en del av detta kontrakt på riktigt. Så kan vi inte ha det. Alla vuxna och friska människor har en plikt att bidra till vårt gemensamma samhälle – och jag är övertygad om att just detta, att bidra, att fylla en funktion, att utföra ett uppdrag, att ha en uppgift är avgörande för varje människas självrespekt.

Text Ann Heberlein - OCH med sympati från mig i sak och skrift! • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post150

Romarriket OCH Västvärlden

PolitikPosted by Leo Thu, December 07, 2017 16:32:00

Vi lever i en tid av stora geopolitiska förändringar. I tvåhundra år har vi haft en världsordning dirigerad av den angloamerikanskt dominerade västvärlden. Först leddes världen av det brittiska imperiet som sedan avlöstes av det amerikanska imperiet, båda byggda på en väpnad hegemoni över världshaven. Båda alltid beredda att med hänsynslös vapenmakt försvara sina intressen.

Makten i västvärlden har under denna period gått från de europeiska kungahusen till demokratiskt folkstyre, för att efter Andra Världskriget allt mer glida över till en hyperrik angloamerikansk oligarki. Förmögenhetskoncentrationen till denna oligarki har skapat en situation där de har resurser att kunna köpa alla viktiga beslutsfattare. Demokratin har förvandlats till en potemkinkulis ägd av oligarkin. Under det kalla kriget utmanades den västliga hegemonin främst militärt av det kommunistiska Sovjetunionen. Den kampen förlorade kommunisterna och västs oligarker hade några år känslan av att vara ensamma på täppan i en unipolär värld. Man trodde sig enkelt kunna inlemma de tidigare sovjetstaterna inklusive Ryssland i sin västliga sfär.

Det vi nu bevittnar är en ny och långt allvarligare utmanare. Under Sovjets sammanbrott insåg de kinesiska kommunisternas ledare Deng Xiaoping att man måste överge kommunistisk planekonomi för att kunna matcha den västliga hegemonin. Han och Kinas övriga styrande elit med sitt på pappret kommunistiska parti, släppte därför fram fri marknadsekonomi. Vi vet alla resultatet. Kina kommer de närmaste åren att på område efter område att gå förbi USA som världens största och mäktigaste ekonomi. Kina är även på väg att ta ledningen inom viktiga teknologier. Kinas snabbt ökande inflytande över världsekonomin har ganska abrupt satt stopp för den västliga unipolära världsordningen och ersatt den med en bipolär.

Den som vill fördjupa sig i Kinas utveckling till en farlig utmanare om hegemonin i världen rekommenderar jag att läsa den välskrivna boken When China Rules the World: The End of the Western World and the Birth of a New Global Order skriven av britten Martin Jacques.


Det snabba skiftet av tyngdpunkt i världspolitiken har påskyndats av västs misslyckande med att efter Sovjets fall, integrera Ryssland i sin gemenskap. Istället har Ryssland under president Putin valt en nationalistisk linje med ett nära samarbete med Kina. Idoga västliga försök att med sanktioner, propaganda och militära provokationer destabilisera Putin-regimen har helt misslyckats och snarast fått motsatt effekt. Putin åtnjuter idag ett starkare stöd från sitt folk än vad någon västledare kan uppvisa. Resultatet är en kinesisk-rysk allians som behärskar en mycket stor del av den Eurasiska kontinenten med alla dess rika naturresurser. Kina investerar tungt i infrastruktur i sin nya Silkesväg som knyter samman hela kontinenten ekonomiskt utanför räckhåll för den amerikanska flottans sanktioner. Även ett numer helt självständigt Indiens ekonomi växer starkt och blir på sikt ytterligare en svår utmanare för västliga ekonomier med låg tillväxt.


Det oljerika Mellanöstern som tidigare dominerats av först britterna och senare USA är på väg att även gå förlorat. USA:s misslyckade krig i regionen efter 2001 har fått till resultat att det västliga inflytandet nu snabbt smälter ihop. Tidigare med USA hårt lierade Saudiarabien måste även orientera om sig för att kunna säja sin olja, nu när det är Kina som är den största oljeimportören. Istället har Ryssland och Kina med låga insatser kunnat skjuta fram sina positioner kraftigt i regionen.

Västvärlden står inför sin största utmaning någonsin. Hur rustar vi oss då för att möta utmaningen och kunna försvara den västliga hegemonin och vårt sätt att leva?

En västvärld i total moralisk upplösning

För att blixtbelysa tillståndet i hela västvärlden behöver man bara skumma igenom de av angloamerikanska oligarkerna kontrollerade västliga medierna – MSM. Den enorma utmaningen från resten av världen med Kina i spetsen är möjligen andraplansnyheter. Det är tre andra företeelser som idag helt dominerar politiken och det västliga nyhetsflödet i såväl MSM som i alternativa fria medier.

Den mest dominerande debatten i dagens västvärld är den plötsligt uppflammande upptäckten av det allt svårare moraliska förfall som faktiskt pågått ganska länge. Det började med att USA:s president på 90-talet Bill Clinton avslöjades med att ha sexuellt utnyttjat en ung kvinna som var anställd i Vita Huset. Det märkliga med den skandalen, som ju bara var toppen på ett isberg av moraliskt förfall inom det amerikanska etablissemanget, var att oligarkernas MSM på något sätt lyckades sopa den under mattan.

När så ett antal Holywood-aktriser tog bladet från munnen i oktober i år och anklagade den nära Clintonvännen och filmmagnaten Harvey Weinstein för åratal av upprepade våldtäkter och andra sexuella trakasserier, så sprack bubblan. Anden var ute ur flaskan och MSM kunde inte längre sopa det moraliska förfallet inom USA:s etablissemang under mattan. På initiativ av den afroamerikanska aktivisten Tarana Burke startades kampanjen #MeToo som därefter tänt en formlig präriebrand som nu drar fram över hela västvärlden.

Plötsligt avslöjas pedofilnätverk och systematiska sexuella övergrepp på utsatta människor från personer på högsta nivå inom makthierarkier i hela västvärlden. I Sverige framträder idag nya grupper varje dag och omvittnar åratal av sexuellt utnyttjande och moraliskt förfall inom samhällets etablissemang. Inte minst får vi plötsligt se hur personer ur gruppen självutnämnda goda som annars är de som brukar vara domare, själva visar sig vara moralist förkastliga personer som systematiskt förgripit sig på svagare grupper.

Det är inte utan att man får en känsla av att Romarikets moraliska förfall och undergång är på väg att upprepas.

Den andra företeelsen som kommit att starkt dominera den västliga debatten är rysshatpropagandan som sköljer över oss från oligarkernas MSM. Frustrationen över misslyckandet med att inte lyckas integrera Ryssland i oligarkernas intressesfär, har lett till en propagandakampanj utan motstycke mot landet och president Putin. Denna kampanj har i USA skapat en ny McCartyism, där alla stigmatiserar varandra för olika relationer med ryssar. Hela den amerikanska politiska debatten är på väg att gå i baklås och omöjliggöra den betydligt viktigare debatten om hur man skall möta den ödesmättade utmaning som väst står inför.

En stor del av den politiska energin i väst går nu åt att debattera rysskopplingar och sextrakasserier, allt medan Kina och Ryssland metodiskt skjuter fram sina geopolitiska maktpositioner utan synbart motstånd.

Den tredje företeelsen som maler på i västvärlden är klimatfrågan. Den uppfanns på 90-talet av den angloamerikanska oligarkin för att skrämma till ökad överstatlighet och för att bredda marken för deras nya unipolära världsordning. Skrämselpropagandan som nu i ett kvarts sekel pumpats ut av västliga MSM, har helt byggt på datorprognoser över klimateffekter som inte har något som helst stöd av faktiska observationer. Det är möjligt att utsläpp av växthusgaser får effekter på vårt klimat om hundra år, men idag lyser de med sin frånvaro. Allt handlar bara om maktpolitik.

För att underbygga skrämselpropagandan har förfallet i väst gått så långt att statliga amerikanska myndigheter börjat ändra i historisk temperaturdata, för att försöka dölja den obefintliga globala uppvärmningen som man utan grund skrämt med. Samtidigt har västliga MSM systematiskt förtigit alla vetenskapliga studier som motsäger larmen. Hur många bevis som än publiceras som motsäger klimatlarmen så fortsätter det västliga etablissemanget att tugga sitt mantra om global uppvärmning. Denna lögn blir allt uppenbarare för allt fler och medverkar starkt till att ytterligare underminera tilliten till ett moraliskt dekadent ledarskap.

Kina har med mycket stor skicklighet utnyttjat den västliga falska skrämselpropagandan mot oss själva. Vid det beramade klimatmötet som FN höll i Köpenhamn 2009 samlade kineserna stöd från resten av världen och tvingade fram ett löfte från president Obama att västvärlden skulle skjuta till 100 miljarder dollar per år till klimatåtgärder i olika utvecklingsländer. Detta utan att göra några egna åtaganden. Därefter fortsatte klimatförhandlandet och hösten 2015 ingicks en global överenskommelse i Paris där västvärlden utlovade att minska sin fossilanvändning, medan Kina, Indien och andra utvecklingsländer såg till att få fritt fram att fortsätta öka sin fossilanvändning.

Kina har med iskall skicklighet spelat sina kort och framställs i våra MSM som ett föredöme i klimatpolitiken, trots att man fortsätter att öka sin fossilanvändning i oförminskad takt. Samtidigt kräver man nu väst på de 100 miljarderna dollar per år. I klimatfrågan har västvärlden målat in sig i ett hörn som bara kan försvaga oss och påskynda Kinas utveckling till världens ledande supermakt. Och kineserna bekymrar sig de facto väldigt lite för klimatfrågan.

Tyvärr kan man inte dra någon annan slutsats, än att det vi ser rulla upp framför våra ögon är en upprepning av Romarikets moraliska förfall och undergång. Det klokaste vi i lilla Sverige kan göra är att börja orientera oss åt den kinesisk-ryska hegemonin och bygga relationer där. Hela vårt politiska etablissemang gör tyvärr exakt det motsatta och stärker banden till ett USA/NATO som befinner sig på reträtt i full moralisk upplösning.

Lars Bern • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post149

Valfläsk- som luktar skunk!

PolitikPosted by Leo Tue, November 28, 2017 10:14:33
Konsekvensanalyserna inför regeringens migrationspolitiska propositioner har haft brister, visar granskningen från Riksrevisionen. Bland annat har det saknats ekonomiska analyser, trovärdiga skattningar av antalet asylsökande samt beskrivningar av hur förslagen påverkar människor, myndigheter, kommuner och landsting.

Ändå - Hyllar Annie Lööf, den som en seger för den Humana Stormakten Swedunce

Nedanstående är hämtat från LEDARSIDORNA:

Regeringen presenterade via SVT, under måndagen ett förslag om att med hjälp av det så kallade Gymnasieundantaget ge ensamkommande asylsökande möjligheten till fyraåriga tillfälliga uppehållstillstånd. Förslaget handlar om de asylsökande och ensamkommande som kom till Sverige innan 24 november 2015 och som fyllt 18 år under asylprocessen, eller fått sin ålder uppskriven. Att Miljöpartiet nu får sin vilja igenom, samtidigt som Socialdemokraterna får möjlighet att justera Lagen om eget boende , ser SD som valfläsk från partiernas sida. Det är ofrånkomligt att Sverige nu går in i ett valår som kommer präglas av stor politisk oro och osäkerhet.

De som ges nya möjligheter till uppehållstillstånd är de ensamkommande som sökte asyl senast den 24 november 2015 och som:

 • har väntat 15 månader eller längre på beslut från Migrationsverket
 • har fått sin asylansökan prövad enligt den tillfälliga lagen (dvs efter den 20 juli 2016)
 • registrerats som barn vid ankomst (Reds anm: Inte den ålder som fastställts av Migrationsverket)
 • studerar eller har studerat och har för avsikt att fortsätta att studera på gymnasial nivå (Reds anm: Det räcker med att ha för avsikt att studera för att få tillfälligt uppehållstillstånd, inte att som lägsta krav ha blivit antagen)
 • fortfarande befinner sig i landet
 • inte begått brott

Redan i ordvalet “har för avsikt” blir det tydligt att det finns stora osäkerheter i vad som menas. Om den enskilde har lust men inte orkar men bedyrar att det var dennes avsikt kan det, i teorin, vara fullgoda skäl för uppehållstillstånd om inte regeringen skärper formuleringarna och definitionerna.

I praktiken innebär detta att en migrant som kom hit från Afghanistan som 18-åring den 23:e november 2015, talade sanning för Migrationsverket och sedan följde avvisningsbeslutet så sitter denne i Kabul nu. Om migranten däremot kom från Iran samma datum som 22-åring, ljög om din ålder och ursprung, fick åldern uppskriven, struntade i avvisningsbeslutet, så blir effekten att denne kan stanna för skolgång och därefter erhålla ett permanent uppehållstillstånd om denne får ett arbete eftersom prövningen tar avstamp i dennes själv uppgivna ålder och identitet. Oavsett om den är riktig eller inte.

Regeringen menar att detta är rättssäkert och borgar för ordning och reda.

Regeringen hoppas kunna införa de nya reglerna innan sommaren 2018 men först måste de få stöd från riksdagen. Nu väntar diskussioner med övriga riksdagspartier, där man framförallt vill samtala med de som står bakom migrationsöverenskommelsen. Men Moderaterna är kritiska till dagens beslut:

– Det här innebär att personer som har bedömts sakna skyddsskäl, som inte är flyktingar och borde återvända hem, nu ändå ska ges uppehållstillstånd, säger Johan Forssell, migrationspolitisk talesperson för Moderaterna till SR/Ekot.

– Asylsystem ska bygga på rättssäkerhet och långsiktighet, inte på eftergifter för olika politiska konflikter i en regering.

Vid presskonferensen kunde ingen minister redogöra för de mer långtgående konsekvenserna, volymerna som avses eller tolkningen av hur ett beslut skall följas upp om någon ”har för avsikt” studera men inte fullföljer. En siffra som nämndes var att detta skulle omfatta runt 8 000 personer. Den verkliga siffran kan mycket väl vara upp till fem gånger högre med tanke på att många med avvisningsbeslut eller som inväntar ett sannolikt avvisningsbeslut har gått in i ett skuggsamhälle. Dessa kan nu ges en ny chans till såväl tillfälligt uppehållstillstånd som i förlängningen ett temporärt om de kan visa att de har uppehållit sig, utanför lagen, i Sverige under lång tid. Då träder bestämmelserna om ”humanitära skäl” in vilket kan innebära ett permanent uppehållstillstånd.

Beslutet följer det mönster som Riksdagens Revisorer tidigare rapporterat om. Illa underbyggda beslut utan konsekvensanalyser. De allvarligaste konsekvenserna väntar ute i kommunerna där även de som är i behov av specialutbildningar nu skall ges tillfälliga uppehållstillstånd. Sådana som inte ens har fullgjord grundskola. Till dessa utbildningar saknas lärare, något som är kommunernas ansvar att lösa.

Hur, och i vilken omfattning, som kommunerna kompenseras för de fattade besluten framgår inte och ingen minister närvarande vid presskonferensen tog spontant upp detta. Ingen kan kan heller redogöra för hur dagens regelverk skall tillämpas i väntan på att dagens överenskommelse vinner laga kraft. Att det uppstår ett vakuum, eller stopp, i samtliga processer är en sannolik utveckling med därtill hörande icke predestinerbara konsekvenser.

En redan nu känd konsekvens är att vi redan nu kan börja räkna ut hur mycket de överprövningsprocesser som varje hitintills känt avslag kommer kosta igen när dessa börjar om sina prövningsprocesser även om skyddsbehovet inte skall prövas igen. Uppgörelsen är en mycket god affär för Advokatsamfundets medlemmar. Framför allt asylrättsjurister. Thomas Bodström tiodubblade under kort tid 2016 sin omsättning på denna typ av mål och de kan i praktiken börja om från början med sina redan upparbetade klientdatabaser en gång till.

Att lagen kommer passera riksdagen står dock klart efter att Centerpartiets Johanna Jönsson, Migrationspolitisk talesperson, välkomnat uppgörelsen.

Hur beslutet kommer att påverka opinionen är dock osäkert. SCB PSU som presenteras i december kommer inte att kunna ge svar på den frågan eftersom mätperioden har avslutats. Dramaturgin vid presskonferensen visar även på den allvarliga skada detta åsamkat främst socialdemokraterna. Båda språkrören var närvarande men inte statsminister Stefan Löfven som sannolikt inte vill uppträda på bild när regeringen går från ”ordning och reda” i migrationspolitiken enligt de senaste kongressbeslutet till en situation kantat av stora osäkerheter.

Internt socialdemokraterna är dock kraftmätningen i form av armbrytning över trots att en hitintills tämligen stor grupp migranter som trots tidigare avslag nu kommer belasta de olika systemen med lika mycket resurser en gång till. Utan partiintern debatt inom socialdemokraterna. System som redan idag inte kan nå upp till krav på leverans av utbildning, bostäder och välfärdstjänster. Systemkostnader som ökar utan idag ha fått någon känd finansiering.

Miljöpartiet besegrade Stefan Löfven med bland annat socialdemokratiska sidoorganisationers hjälp. Partikongressens beslut om ordning och reda i migrationspolitiken är idag historia. Nu stundar, med den bitvis förvirrande presskonferensen och den i allra högsta grad oförberedda lagstiftningen som kommer att trumfas igenom utan konsekvensanalyser, mer kaos.

Game, set and match – Miljöpartiet.


Övrigt:

Not 1:

Per Gudmundson, SvD menar att detta är ett cyniskt medvetet drag av Stefan Löfven. Om så är fallet spelar statsministern med kommunernas resurser och kommer att ställa grupp mot grupp. Någonstans skall ekonomiskt utrymme frigöras för de, minst 8 000, individer det handlar om. De papperslösa oräknade som kan försöka pröva systemförändringen.

Not 2:

Tidigare första analys publicerad på Facebook:

Ett par saker är dock ställda utom allt tvivel vilket kommer att påverka valrörelsen efter dagens migrationspolitiska beslut:

A) Valrörelsen har börjat
B) Sverigedemokraternas problem med Borlänge-delegaten blev bortglömd på rekordkort tid trots allvaret
C) SCB PSU, som presenteras inom kort, är värdelös då mätperioden är slut och dagens uppgörelse inte finns med i mätperioden
D) Socialdemokraterna är samtidigt sällsynt oförberedda på den tidiga starten av valrörelsen vilket S Youtube-film om #metoo tydligt visar. Denna lades upp samtidigt som SD:s valfilm.

Socialdemokraternas Youtubeklipp om förra veckans mest brännande fråga, #metoo, har sedan i lördags haft 294 visningar (jag var nummer 116) varav huvuddelen sannolikt var anställda tjänstemän eller egna företrädare. Sverigedemokraternas valfilm har under samma period haft 185 248 visningar.

Socialdemokraternas underläge på sociala medier har aldrig varit så tydligt som nu. Sociala medier kommer få en avsevärt större inverkan än tidigare valrörelser som konsekvens av det förtroendetapp som andra medier lider av efter bland annat #metoo. SD måste anses vara S huvudmotståndare i valet 2018 med ett allt mer ängsligt och tveksamt LO-kollektiv.

Du - som vill fördjupa dig.... Jag rekommenderar Riksrevisionens Rapport.


https://www.riksrevisionen.se/sv/OM-RIKSREVISIONEN/Pressrum1/Nyheter1/2017/Bristande-konsekvensanalyser-infor-migrationspolitiska-propositioner/

 • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post144

Fem tips - som stöd mot S+Mp

PolitikPosted by Leo Mon, November 27, 2017 17:55:09
En Fredlig Krigare undrar: - OM nedan angivna 5 RÅD - hjälper mot sittande REGERINGs "övergrepp" mot .... ->

Dig? Din gamle far? Din handikappade son? - och dina släktingar som är fattigpensionärer, och som lever under EU.s existensminimum?
Självklart är det inte så - Staten har ju Förnedringskassan... och RPC - som "kirurger" - som sakta åderlåter oss mentalt - via objektiva AftonBlodet...

Bilderna är hämtade från MÄN - via denna länk: https://www.facebook.com/man.for.jamstalldhet/videos/1599015546811884/
Tror DU att dessa 5 råd till MÄN - hjälper mot S-grovbetong och Mp - slirande kvicksand???? Tror Du det???? För VEM är tagen som såld slav mellan pärmarna i Partiböcker??

Jag - vill: Skrika, Tränga mig emellan, Kalla på HJÄLP (som inte finns, lr?) - MEN inte Distrahera - för de som styr, är blinda, döva och korrumperat styrda i sin "förträfflighet" som nydanare i SWEDUNCE...


Har någon undrat : VARFÖR kommer nytillkomna - från länder där USA intervenerat ??? Hur mycket tjänar Swedunce Vapenindustri på USA.s krig???
Är det så att Swedunce - är "renhållningsverk" och "dagis" - samtidigt för att i viss mån skyla över USA - och ge dem "rätt" att fortsätta sina grymma övergrepp under sin GUD = Mammon???? Är det så???

Jo, jag är säkert mentalt sjuk - genom att och i denna sjukdom fått "nya friska hjärnceller" - som är som röntgen och som ser igenom den manipulation som sker...

Om DU inte tror mig - läs Kulturministerns motion och förslag - kring "din yttrandefrihet" - med rubriken:https://www.regeringen.se/…/till-det-fria-ordets-forsvar.pdf.

Tuff läsning - som jag anser - STRYPER - folket till tystnad!!! Fast strypning behöver ju inte vara ett övergrepp - även om ordet kan visar på detta.

DET kan också vara ett sätt att minska (dvs strypa) oss medborgare i möjligheten att ha yttrandefrihet... även på Facebook och andra medier, som utgör konkurrens till ägarstyrda medier - inkl SVT via sin styrelse.... Vill vi ha än mera Demodiktur???

 • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post143
Next »