Leo-Bloggen

Leo-Bloggen

Relaterande vs relation

Life in BalancePosted by Leo Sat, November 04, 2017 11:27:03

Jag har valt att skriva här på min Blogg - och hänvisar från sociala medier hit - kring att Karin och jag valt att bli "relaterande", dvs vidga vår relation till full frihet... OCH inom COMPASSION - läs text i bilden - så fattar du bättre:

Vi vill gärna att du skriver i kommentarsfältet - vad DU upplever kring detta om relaterande jmf med relation. Please!


Relaterande - jämfört med - sedvanlig realtion

Karin och jag har således gemensamt beslutat att skriva i Compassion enligt ovan – om vad som sker med vår relation och med livet, när vi växer än mer i önskan om den andres tillväxt – via att vara relaterande – i stället för en traditionella relation.

Vi befriar oss i Compassion - och släpper vår nuvarande relation fri och inte minst vår nedbrytande och belastande historia från förr - för att följa våra Hjärtans Väg.

Vi älskar varandra lika mycket nu, som vi alltid gjort, men tidsfönstret har öppnats för att släppa in det nya livet från den platsen i tidsrummet med obegränsad utsikt, som blir mer och mer tydlig för oss – och som stöd i de beslut vi tar – för att växa – inte stagnera i en bra, men begränsande (traditionell) relation.

Förebilder

Vi vill också vara tydliga förebilder för våra närmaste att se vårt val som i ett ljus av föredöme – för deras utveckling i sina liv. Då vi ser att: - I ett relaterande ÄR du helt fri och ger den andre friheten för sina drivkrafter, mål och passioner.

Missa inte att läsa Christina Grossis text sist... efter Framsynsframtidsavsnittet!


Framsynsframtid

Jag kommer att under resten av året att medvetet och i medvetenhet tydligt fokusera på vad mitt hjärta säger och visar mig till - och bejaka det som mitt hjärta har i samklang med andra människor - som förstår och känner in mig.

Jag kan komma att ta öppna upp mitt företag LeoCoaching.se igen - med fokus på coaching för män (mest) - och även mera fokuserat synliggöra kurser inom FriGörande Måleri - Vedic Art - här på Windy Hill. Det är alldeles för få män - som vågar bejaka sig själv och utveckla sig till sin fulla kompetens - via stärkande måleri. ALLA kan måla - frigörande - när hen vågar släppa loss - ut ur boxen. DÄR har män det sanslöst svårt i rädsla - och borde se kvinnor som föredömen i detta!

Karin - kommer att fördjupa sitt liv, energi och fokus på Academy Compassion projektet på Cypern - med bl.a Jörgen Tranberg och hans stödtrupper. Karin kommer också att bli Vägvisare till möjliga boenden på Cypern och andra delar i Medelhavet - via World Investment Network (WiN)- och inte minst bli den starka föreläsare hon är - via företaget Xensible. Därtill är hon personlig coach till sin dotter inom Fashion Design.

Ja, så ser det ut för nu och under en gripbar framtid in på 2018.

Affirmation och text - väl värd att ta till sig

Det var så lättande att läsa denna text av Christina Grossi - när vi tog vårt beslut:

Att släppa taget

kan vara en utmaning eller en gåva

beroende på hur du förhåller dig

Att vara trogen sin väg

Helt enkelt att välja vad man

vill ha i sitt liv är inte alltid enkelt

först behöver man veta eller i alla fall

vara såpass i kontakt med sin själ och stillat sig så man hör sin inre röst

För mig har det varit en kamp i det förflutna, där det äntligen fått ge vika helt och hållet, där nuet får ta sin VERKLIGA plats

Inte många saker som betyder så mycket längre

Det finns en sak att göra

Att släppa alla familjeband och relationer

och anledningen till det är:

Att kunna älska från en helt annan plats

Ett steg på vägen för att aldrig döma, skuldbelägga

eller vara i krig med de närmaste eller världen

Att inte vara i relation till någon

är helt nödvändigt för att kunna vara i enhet med alla och älska alla förbehållningslöst

Det känns väldigt befriande

familjen är viktig och du kommer alltid ha dem

men föredra hellre att vara i ett relaterande

För det finns en skillnad mellan att vara i en relation

där du kan få känslan att du inte är fri eller hel och kan då ha en önskan att den andre/andra ska fylla dig med bekräftelse

I ett relaterande ÄR du helt fri

och ger den andre friheten

och du begär inget, helt villkorslös kärlek

Var i kontakt med det!

Det är ett viktigt steg i en stor läkningsprocess • Comments(3)//blogg.leocoaching.se/#post137

#metoo

Life in BalancePosted by Leo Thu, October 19, 2017 15:09:22

Min vän Alexander Rudenstam skriver som nedan.Tack alla kvinnor för att ni vågar #metoo


Wow! Jag blir förbannad, glad, ledsen och stolt! På en och samma gång!


Plötsligt så händer det. Lite som Heinz ketchup. Vi är många som har varit med och skakat, skakat, skakat och skakat. Och så plötsligt kommer ni ut – ni bara väller ut ur skamdimman.
För vi alla har nog vetat och förstått, men alltför många har vänt bort blicken. Känt sig obekväma. För man pratar ju inte om ”sånt”.Tack alla ni modiga kvinnor! Det var inte en sekund för sent! Vi är många som har väntat! Tack för att ni vågar trotsa rädslan för skammen! Rädslan för vad andra ska säga eller tänka! Tack för att ni vågar berätta att ni drabbats av så kallade sexuella övergrepp och sextrakaserier.


För det är bara så vi kan åstadkomma den förändring som behövs! Att ni gör såhär visar
omvärlden att ”problemet” inte är något som bara händer någon annan – därborta. På en annan plats. I en annan kultur. I ett annat land.

Det händer även här! På landet, i förorten och på fina gatan. På midsommarafton, på tisdag, på fyllan, på festen eller på jobbet. I idyllen såväl som i gettot. Det händer här, mitt ibland oss! Varje dag. De som drabbas är våra systrar, våra partners våra döttrar, våra mödrar, våra grannar, våra kollegor eller våra ministrar. Ingen kvinna går säker. Och det är bara därför att hon är – kvinna.

Hur djävla pucko är inte det?!

Genom att göra det ni gör. Genom att bryta tystnaden som skambeläggning och stigmatisering skapar, så tar ni ett avgörande steg mot att en förändring kan börja hända på riktigt. Ni lägger skammen där den hör hemma. Hos förövarna. Och även hos dom som vänder bort blicken och inte säger något. Vi alla måste våga börja prata – även om det kan kännas obekvämt! Förändringen börjar inte hos någon annan, den börjar hos var och en av oss.

Via sociala medier kan jag se kvinnor runt om i världen som kommer ut med sina upplevelser av sexuella trakasserier och övergrepp. #metoo
Det är allt från grova fysiska övergrepp till ”lättare” kränkningar som kanske bara några rader på Facebook. Och så kan jag höra den vrålande tystnaden från alla dom kvinnor som inte överlevde …

Sexuella kränkningar är dessutom inte bara ”det” som hände vid en viss tidpunkt. För händelsen hänger kvar och ”stinker” långt efteråt. Och på olika sätt. Kanske blir det som tydligast här i den svenska kulturen, i en rättegång långt efteråt, där kvinnan som utsatts även ska behöva förklara sin klädsel eller beteende, som om det skulle ha någon betydelse. Hon möter ovidkommande frågor, skambeläggning, stigmatisering och omgivningens tystnad … Och stanken från händelsen hänger kvar genom våra tysta tankar.

För – hon borde ju vetat bättre. Eller?

I andra kulturer – där så kallad hederskultur är stark, där machokulturen dominerar, är det inte ovanligt att kvinnan dessutom blir utfryst från familjen, gemenskapen, klanen, byn och i värsta fall dödas …Hon borde ju vetat bättre!

Och i alla dom där fallen så är drivkraften rädslan. Rädslan för att känna skam. Rädslan för vad man tror att andra ska tycka. Hennes rädsla - och omgivningens rädsla. Rädslan för att någon annan ska känna stanken …

Dessa övergrepp påverkar oss alla – även mig. En vit man i 55-års åldern. Därför jag är uppväxt i en liten medelsvensk kommun där vi trodde det var OK att tafsa på tjejerna i skolan. Därför jag lever i en värld där många män under hundratals år ansett sig ha rätten att kränka kvinnor - även då de sagt nej. Därför att jag lever i en värld där alltför få har ställt sig upp och sagt ifrån - utan istället hukat tyst i bänkarna. Därför att jag lever i en värld där vi låter rädslan för skammen, rädslan för att känna sig obekväm, rädslan för vad andra kanske ska tycka tystar den stora majoriteten.

Därför jag lever i en värld där alltför många kvinnor inte vågar gå ensamma hem på kvällen. Därför jag lever i en värld där vi inte vågar prata om sådant som kan bli kopplat till nakenhet, sårbarhet, skam och sexualitet. Därför jag lever i en värld där sårbarhet är något vi inte ska visa.

Det här handlar inte bara om dom kvinnor som drabbas - det handlar om oss alla. Därför att vi alla tjänar på en förändring!Och jag ska avslöja en sak för den som inte redan vet. Det vi kallar för sexuell kränkning och sexuellt våld handlar inte på något sätt om sexualitet. Det är och förblir inget annat än ett tragiskt uttryck för problem hos den som är förövare. Men genom historien har förövarna lyckats lägga över skulden på kvinnan - och då kallas hon hora.
Så, genom att kliva fram, genom att ta risken att kallas för hora. Genom det som #metoo innebär i praktiken så lägger ni en grund för den förändring som måste komma!

Med djup respekt bugar jag mig inför er kvinnor som samlat mod och klivit ut ur skamdimman.

Jag hoppas att ni inspirerar era systrar som fortfarande gömmer sig, att kliva fram. Genom att börja prata om de övergrepp ni utsätts för, så skingras dimman och stanken kommer sakta att försvinna. Genom att börja prata blir det svårare för förövarna att gömma sig bakom tystnaden. Och det är ni som måste börja prata - för annars tassar majoriteten runt problemet - i förhoppningen om att slippa känna sig obekväma, eller kanske rent av komma i kontakt med något jobbigt hos sig själv. Jag vet av egen erfarenhet.


Jag lovar att göra det jag kan, för jag vill att vår värld ska präglas av nyfikenhet, kärlek och respekt för varandra. Jag vill möta kvinnor som vågar säga ja eller nej, som inte gömmer sig i skamdimman och som inte är rädda för att de råkar vara kvinnor. Jag lovar att ställa mig upp och säga ifrån när jag ser eller hör att någon inte blir respekterad. Jag lovar att försöka kliva fram, även i situationer där jag själv kan känna rädslan för skammen, rädslan för vad jag tror att andra ska säga och rädslan för att känna mig obekväm.

Jag inser även att dessa förändringar är något som inte kommer över en natt. Inte heller är något som rättas till med fler poliser - även om det kortsiktigt kan hjälpa till att förhindra kränkningar. Vi har skapat den här situationen genom idiotiska värderingar och beteenden som växt fram genom historien. Men det betyder inte att vi ska låta bli. Det handlar om ett långsiktigt arbete där vi alla lär oss att själva förstå att det i grunden handlar om respekten för oss själva som människor. Det är ett arbete som börjar redan med barnen i pottåldern och pågår resten av livet.

Så jag blir förbannad över att vi människor som själva skapat den här situationen. Glad för att det här – #metoo – kan vara början till något konkret, istället för mummel, kosmetiska åtgärder och en undvikande blick. Ledsen för att så många kvinnor drabbats och slutligen stolt över alla som vågar möta rädslorna förknippade med att kliva ut ur skamdimman.

Tack!

 • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post136

Livet är INTE Pyton!

Life in BalancePosted by Leo Thu, October 05, 2017 17:50:12När du sitter gråtandes i stolen och inte vet hur du ska klara dig
Så vet om att så har jag också känt

När du förväxlat kärlek med ett behov att bli sedd och bekräftad
Precis det har jag också upplevt

När du vrider dig oroligt i sängen av ängslan och oro över hur du ska klara din ekonomi
Vet om att där har jag också varit

När du tror att du inte klarar dig själv och är i relation efter relation för att läka en tomhet
Precis så har mitt liv också sett ut

När din kropp smärtar av olika symtom och de aldrig tycks ta slut
Det har jag också upplevt

När du gråter dig till sömns för att det känns som om du inte har någon familj eller vänner
Samma känsla har jag haft

När du upplever dig som ensammast i världen och inte ens universum känns närvarande
Just det har jag också upplevt

När ditt andliga sökande känns som en återvändsgränd och du aldrig kommer fram
Så kan det fortfarande kännas för mig ibland

När du känner dig maktlös, otillräcklig och ibland t.o.m värdelös
Så har jag också känt samma sak

Hur skulle jag kunna känna annorlunda än du?
Vi är alla sammankopplade
Och vi har aldrig varit separerade

När du känner glädje då gläds alla

När du är inspirerad smittar du av dig till alla andra

När du står i ljuset och sanningen

Tillåter du andra att göra likadant

När du älskar

Älskar du ALLA • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post134

Varandras bästa älskare

Life in BalancePosted by Leo Tue, September 12, 2017 12:09:50"Om vi ​​fattar det medvetna beslutet om att dagligen placera vår partners önskningar och behov ovanför våra egna, och det är ömsesidigt, kommer er relation att lyckas. Fullständig och fullständig osjälviskhet. Är det inte sant i alla friska relationer? "

Mina råd ( dvs Gerald Rogers) efter en skilsmässa efter 16 års äktenskap är:
(översatt från amerikanska av mig Leo 2017-09-12). Jag ber om förståelse för min översättning från en medelålders mans berättelse, men hoppas den ger vad som avses

Självklart är jag och Gerald inte relationsexperter. Men det finns något om att skilsmässor ger perspektiv på saker som jag (läs mannen) önskar att jag (de) skulle ha gjort annorlunda ... Efter att ha förlorat en kvinna som Gerald älskade och ett äktenskap på nästan 16 år, är det de här råden/tipsen Gerald önskar att han skulle ha haft förmåga, kunskap och erfarenhet till:

Sluta aldrig UPPVAKTA din kvinna - även om du tycker det inte ligger i tiden!

Sluta aldrig "dejta din kvinna" ! Ta aldrig någonsin "din" kvinna för givet. När du bad henne att gifta sig med dig, så lovade du att vara den mannen som skulle VARA i HENNES HJÄRTA och att skydda det stenhårt. Så ser kvinnan på er relation!

Detta är den viktigaste och heligaste skatten du någonsin kommer att bli anförtrodd. Hon väljer/valde dig. Glöm aldrig det, och HON ÄR ALDRIG "lazy" i sin kärlek till dig!

MEN:

Skydda ditt eget hjärta

Precis som du har förbundit dig att vara hennes hjärtas skydd, så måste du vaka ditt eget med samma vaksamhet. Älska dig själv fullt ut, älska världen öppet, men se till att det finns en speciell plats i ditt hjärta där ingen får lov komma in förutom din älskade kvinna

Håll det här kärleksrummet alltid berett att ta emot henne och bjuda in henne och vägra att låta någon eller något annat komma in där i denna er heliga kammare.

Bli kär om och om igen

Du kommer ständigt att förändras. Du är inte samma personer som du var när du gifte dig, och om . säg fem år, blir du inte samma person som du är idag. Förändring kommer, och därigenom måste du välja om varandra varje dag.

Hon måste inte stanna med dig, och om du inte tar hand om hennes hjärta - DÅ kan hon ge det där hjärtat till någon annan eller försegla dig helt, dvs du kan aldrig få tillbaka det. Kämpa alltid för att vinna din och er kärlek precis som du gjorde när du föll för henne....

Se alltid det bästa i henne

Fokusera bara på vad du älskar. Det du fokuserar på kommer att expandera. Om du fokuserar på vad som gör dig, är allt du ser är skäl att bli buggade. Om du fokuserar på vad du älskar kan du inte låta bli att förbrukas av kärlek.

Fokusera till den punkt där du inte längre kan se något annat än kärlek, och du vet utan tvekan att du är den lyckligaste mannen på jorden för att ha den här kvinnan som din fru.

Det är inte ditt jobb att ändra eller försöka "fixa till" henne

Ditt jobb är att älska henne som hon är utan förväntningar på att hon ska/bör ändras. Och om hon ändras, älska vad hon blir, om det är vad du vill eller inte.

Ta full ansvarsskyldighet ...

... För dina egna känslor: Det är inte din kvinnas jobb att göra dig lycklig, och hon kan inte heller göra dig ledsen! Du är ansvarig för att hitta din egen lycka och kärlek - inte minst till dig själv, FÖR genom det, så kommer din glädje att överföras till ditt förhållande via din kärlek.

Skyll aldrig på din kvinna om du ...

blir frustrerad eller arg på henne, det är bara för att det utlöser någonting inuti dig. De är dina känslor och ditt ansvar. När du känner dessa känslor, låt dem ta sin tid att bli närvarande. Titta in och förstå vad det är inom dig som ber om (dig) att bli botade.

Du blev attraherad av den här kvinnan, eftersom hon var den mest lämpade personen att utlösa OCH förlösa dina barndomssår på den mest smärtsamma sättet -> så att du kunde läka dem själv ... När du läker dig själv,kommer du inte längre att triggas av henne och du kommer att undra varför du någonsin var - just triggad av henne kring det som förr triggade dig!!!

Låt din kvinna bara vara - precis den hon är...

När hon är ledsen eller upprörd, är det inte ditt jobb att fixa det, det är ditt jobb att hålla om henne och låta henne veta att det är helt okej. Låt henne veta att du hör och ser henne, och att hon är viktig och att du är den styrka som hon alltid kan luta sig på.

Du vet väl att : Den kvinnliga andan/energin handlar om ständig förändring och utifrån känslor som ofta kommer som en storm som rullar in och ut, SÅ när du är stark och icke dömande, då kommer hon att lita på dig och öppna sin själ för dig ... SÅ - SPRING INTE UNDAN, när hon är uppjagad!

Stå kvar, närvarande och stark och låt henne veta att du inte går någonstans. Lyssna på vad hon verkligen säger bakom orden och alla framrusande känslor.

Var lite knasig…

Ta inte dig själv så jävla mycket på allvar. Skratta. Få henne att skratta. Skratt gör allting så mycket lättare. Även om det är lätt sagt - när det känns tungt!

Fyll hennes själ varje dag ...

Lär känna hennes kärleksspråk och de specifika sätt som hon känner sig viktig och uppskattad (CHERISHED) . Be henne att skriva en lista med 5 saker som får henne att känna sig älskad . Memorera dessa 5 saker och kom ihåg att göra det till högsta prioritet varje dag -> för att få henne att känna sig som din kvinna.

Var närvarande

Ge henne inte bara din tid, utan ditt fokus, din uppmärksamhet och din själ. Gör vad som krävs för att rensa ditt huvud så att du är helt med henne när du är med henne. Behandla henne som du skulle vara din mest värdefulla "kund". Hon är ju det!!!

Var villig att ta henne sexuellt ...

Dvs att bära henne i kraften i din maskulina närvaro, för att njuta av henne och sluka henne med din styrka och att penetrera henne till hennes djupaste nivåer... Låt henne smälta i sin egen feminina mjukhet, eftersom hon vet att hon kan lita på dig helt -och DÅ kommer hon att ge dig orgasm efter orgasm i kärlek och tillit. Jag vet!

Var inte en "idiot"

Dvs, var inte rädd för att vara en knäppskalle heller. Du kommer att göra misstag och det gör hon också. att göra! Försök bara att inte göra för stora av misstag, och så klart lära dig av dem du gör. Du ska inte vara perfekt, bara försök att inte vara för naivt oförstående!

Ge henne utrymme

Kvinnan är så bra att ge och ge, och ibland måste hon påminnas om att ta tid att vårda sig själv. (Jag vet som lever med en kvinna med alltför stort hjärta - för andra) Ibland behöver hon flyga bort från dina omsorgsgrenar, för att hitta det som bör mata sin själ med, och om du ger henne det utrymmet, då kommer hon tillbaka med nya sånger att sjunga....

(Okej, jag blev kanske lite för poetisk här, MEN du fattar poängen.) Berätta för henne att ta tid för sig själv, särskilt efter att ha fått barn. Hon behöver det utrymme att förnya och bli omfokuserad och att hitta sig igen efter att hon "gått vilse" i att betjäna dig, barnen och världen. Det är inte samma sak som curling - för då behöver ni båda hjälp för att skapa ansvarstagande för era barn - och inte minst att våga se er själva i den kärleksstarka relation ni byggde - en gång!

Vara sårbar ...

Du behöver inte bära allt isjälv. Var villig och beredd att dela dina rädslor och känslor och snabbt erkänna dina misstag inför din kvinna!

Var transparent

Om du vill ha förtroende, så måste du vara villig att dela ALLT ... Speciellt de saker du inte vill dela. Det krävs mod att älska fullt ut, att öppna ditt hjärta helt och låta henne komma in, när du inte vet att hon kommer att tycka om vad hon hittar ...

En del av det modet tillåter henne att älska dig helt, ditt mörker och ditt ljus. TA AV DIG MASKEN ... Om du känner att du behöver bära en maskinför henne för att vara perfekt hela tiden, DÅ, min vän - kommer du aldrig att uppleva den fulla dimensionen av vad kärlek kan vara

Sluta aldrig växa tillsammans

Den stillastående dammen odlar malaria, den strömmande strömmen är alltid frisk och sprudlande! Atrofi ( brist på näring, som ger tillbakabildande) är den naturliga processen när du slutar arbeta med dina muskeler! DET är precis som händer om och när du slutar arbeta med ditt förhållande. Hitta gemensamma mål, drömmar och visioner att arbeta för och sträva efter...

Oroa dig inte för pengar

Pengar är ett spel, hitta sätt att arbeta tillsammans som ett lag för att vinna det spelet! Det hjälper aldrig när lagkamrater slåss. Ta reda på sätt att utnyttja båda era styrkor för att vinna

Förlåt omedelbart ...

dvs fokusera på framtiden i stället för att bära tyngder/ok från det förflutna. Låt inte din historia hålla dig i egen gisslan. Att hålla fast vid tidigare misstag som du eller hon gjort ( gör!!) -> ÄR som ett stort, tungt ankare i din relation och detta ankare kommer att hålla dig (och din kvinna) tillbaka. FORGIVENESS IS FREEDOM. Skär av ankarets kätting, kasta loss och välj alltid er kärlek.

Välj alltid kärlek

VÄLJ ALLTID KÄRLEK. I slutändan är detta det enda råd du behöver.
NÄR detta är den ledande principen genom vilken alla dina val styrs, finns det inget som hotar lycka till din relation. Kärlek kommer alltid att bestå!

Slutligen -> handlar relationen inte enbart om lyckliga drömmar! Det handlar om arbete, dvs ett gemensamt åtagande att växa tillsammans och en innerlig vilja att kontinuerligt satsa på att skapa något som kan utmana evigheten.

Genom det arbetet kommer lyckan att komma. Relationer är liv, dvs det kommer Ups and downs . Så omfamna alla dessa cykler och lär er att lära av dessa och älska varje upplevelse, då de kommer att ge er styrkan och perspektivet för att fortsätta bygga, en tegelsten åt gången.

Det här är lärdomar jag lärde mig på det svåra sättet. Det här är lärdomar jag lärde mig alltför sent. Men det här är lärdomar som jag lärt mig att engagerar mig i att därmed vidarebefordra. Sanningen är att jag älskade att vara gift och med tiden kommer jag att gifta mig igen, och när jag gör det kommer jag att bygga den med en grund som kommer att utstå stormar och vilken tid som helst.

Om DU, som läser detta och hittar visdom i min upplevelse, dela den med de unga män vars hjärtan fortfarande är fulla av hopp, och med de par, som du känner kan kanske har glömt hur man ska älska sig själv och varandra.

En av dessa unga män, kan vara som jag var under mina år i förnekande, och mina och dessa förtjänstfulla lärdomar kommer förhoppningsvis att väcka honom och han kommer att lära sig att vara den man hans kvinna har väntat på - så länge!

Män - Det här är din utmaning: Bli en en EPIC LOVER. Det finns ingen större utmaning, och inget större pris. Din kvinna förtjänar det från.
- > Bli och var den typ av man, som din kvinna inte kan bara låta bli att skryta om - inför andra kvinnor!!!

 • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post130

Räkna till åtta..

Life in BalancePosted by Leo Mon, September 04, 2017 10:49:55Räkna till åtta. Snälla.

Text: Micael Dahlén i GP

På åtta sekunder hinner du springa 70 meter om du verkligen tar i. Eller läsa en haikudikt (du hinner nog rentav med två om du koncentrerar dig, men varför stressa?) Du kan äta tre och en halv varmkorvar med bröd (i alla fall om du håller världsrekordtempo, själv klarade jag en korv plus en första tugga på nästa). Du kan lyssna till saxofonslingan i Icona Pops ”Emergency” två gånger (eller höra Prince sjunga ”Kiss” nio gånger på repeat om du lyckas gräva fram den gamla godingen i Spotifyantikvariatet).

På åtta sekunder hinner du ta två riktigt djupa andetag och sänka pulsen med nästan fem slag. Töja dig ner tre och en halv centimeter extra i split (upp emot det dubbla om du anstränger dig hårt, men jag kan inte rekommendera det som något särskilt behagligt). Klappa hunden tio gånger (eller katten, din partner eller någon annan du älskar). Jag har testat alla grejerna själv, det är fantastiskt hur mycket som hinns med.

Och ännu mer fantastiskt är det att din hjärna under tiden, alldeles automatiskt, hinner utveckla känslor som empati och förmågan att känna med andra människor. Jag har testat det också, och kollegor har gjort neuropsykologiska mätningar. Det visar sig att det faktiskt tar bara åtta sekunder att sätta sig in i hur någon annan tycker och tänker och mår. På den tiden hinner hjärnan lysa upp i alla möjliga vackra färger på de scannade bilderna och börja förstå varför någon gjorde eller sa något, vad hen förmodligen egentligen menade och vilka konsekvenser det vi skriver eller säger kan få för andra.

Tänk om vi alla räknar till åtta och ger hjärnan de där sekunderna att arbeta innan vi reagerar på allt vi läser och hör och börjar tumma iväg meddelanden på mobilerna och hamra versaler och utropstecken på tangentborden. Innan vi kallar en artist de mest fruktansvärda saker bara för att hen vågar vara sig själv, önskar en sommarpratare ett öde värre än döden bara för att hen säger vad hen tycker, eller hånar en skolkompis som ser härligt annorlunda ut.

Tänk vad mycket hemskt vi skulle slippa. Förlorad självkänsla, ångest, förtvivlan, konflikter, rädsla och hat. Nätstormar i vattenglas som ibland går så långt att de förstör hela livet för en människa. Trots att nog ingen – egentligen – vill så illa.

Vi kan väl försöka tillsammans?

Med allt våra ögon och öron översköljs av numera blir det förstås en väldig massa gånger vi behöver räkna till åtta innan vi tycker, tänker, skriver och skriker om varandra. Men å andra sidan har vi ju faktiskt 86 400 sekunder till vårt förfogande varje dag. Jag tar det igen: åttiosextusenfyrahundra sekunder. Varje dag. De lär nog räcka.

Inte nog med att du ger dina medmänniskor den fantastiska gåvan att se och känna med dem och gör världen lite bättre åtta sekunder i taget. Du hinner dessutom under tiden klappa någon du älskar, andas, komma imponerande långt ner i split, digga saxofonslingor och äta varmkorv så det står härliga till (men det går naturligtvis lika bra med selleri). • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post127

Krökt Nationalism

Life in BalancePosted by Leo Fri, September 01, 2017 10:46:46”Den krökta flaggstången mitt på torget, skapad av Mattias Norstrom, tar temperaturen på vårt innersta och visar den starka nationalistiska ordning som råder”, skriver Elisabeth Ohlson Wallin.

Där står den mitt på torget, skamsen och vissen, på platsen där grävskoporna på 50 talet krossade en hel stadsdel för att sanera det gamla Stockholm till det nya Sverige.

Som en blomma som inte får näring i den misskötta naturen.

Under den slingrar sig tunnelbanan och huvudstadens största skyddsrum vid händelse av krig och katastrof.

Stången omslingras av knarkhandel och social misär i kontrast till kulturhuset polerade glasfasad.

Arkitekten, Peter Celsing, till Stockholms nya kulturhus sa ”Jag bygger för en ny människa som måste komma.” Men så är Sergels torg också den plats där varje medborgare kan demonstrera eller samlas i stora massor för att sörja eller att glädjas.

Jag tror det är många som känner igen sig i Mattias Norströms krökta flaggstång.

Det kan vara den flyktingen som hamnat i Sveriges byråkrati där politiker och migrationsverket springer som i ett hjul för hamstrar. Ingen av dem hittar en lösning.

Det kan vara en transperson som inte blir trodd efter år av utredningar och som slussas till psyket i stället för att få hormonbehandling.

Flaggans stång kan ocksåfå oss att tänka på en slak manslem som är i ett behov av ett snabbfix som viagra.

Man ska dock akta sig att göra sig rolig på bekostnad av mäns makt. Det sker inte ostraffat. Det vet jag sen jag skapade Ecce Homo 1998, där en av bilderna visade Jesus naken med Johannes döparen tätt bakom i ett historiskt badhus i gamla stan.

Maktsymbolen, flaggan, med det gula kristna korset på en mörkblå botten användes endast som en symbol för kungen då den skapades.

Signalen är stark och för många är flaggan heligare än Jesus och det märks när vi slår på radion till Ring P1. Där osar det svavel ur vissa medborgarnas munnar när de skriker att konstnärer ska fängslas och straffas.

Slår vi på televisionen står konservativa politiker i desperata försök att plocka röster genom att kritisera konsten. Konsten har alltid varit farlig för makten. Det är inte så konstigt att Hitler gav sig på kulturarbetarna först.

Under andra världskriget hade Sverige en symbol av en gul och blå randig tiger.

Den kallades för ” En svensk tiger” och skapades av tecknaren och konstnären Bertil Almqvist för ett uppdrag av statens informations styrelse 1941. Kampanjens skulle lära svenskarna att vara tysta om allt som kunde skada det neutrala Sverige.

Som vi teg.

Vi lät hundratusentals nazistiska soldater ta SJ för att de skulle göra Norge tyskt och judefritt.

Under samma tid exporterade vi järnmalm och kullager till Tyskland i sådana mängder att vissa påstår att det förlängde kriget.

Tala om en krökt svensk flagga!

Baltutlämningen 1946 där den socialdemokratiska regeringen böjde sig för Rysslands krav att skicka de baltiska soldaterna, som tvingats kriga för Tyskland, till arbetsläger i Sibirien, kan jämföras med dagens socialdemokratiska regerings envisa beslut att skicka tillbaka de afghanska ungdomarna till sitt livsfarliga hemland.

Det var en skandal 1946 och det är en skandal i dag 2017.

Historien går igen och det är kanske just därför den svenska flaggan är på dekis.

Den krökta flaggstången mitt på torget skapad av Mattias Norstrom, tar temperaturen på vårt innersta och visar den starka nationalistiska ordning som råder.

När vi blir som mest upprörda kanske det är ett tecken på att vi måste rannsaka oss en aning. Det är det som är så roligt med konsten – att den just får oss att tänka mera. Något som i sin tur förhoppningsvis leder oss till utveckling.

Mer krökta flaggor åt folket! • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post126

Sverijen = Libanon!

Life in BalancePosted by Leo Tue, August 29, 2017 09:56:41

Hur nära något som kan jämföras med inbördeskrig är vi?Frågan är ”tyvärr” klart relevant att ställa trots att livet för de flesta idag fortfarande går ut på att strosa runt, njuta av sensommaren och köpa en eller annan glass eller bira!. Är hen frisk, arbetsför och har ett jobb -> är livet inte alls illa i Sverijen. Och även om hen läser om kriminalitet, skjutningar, bränder, våldtäkter och annat elände -> så är det ju inte ”verkligheten” för de flesta svenskar.

Så, vad då inbördeskrig? Dumheter, trams etc! – säger alla ”förståsigpåare”

Men är det dumheter? Är JAG bara en alarmist , som fd Risk-Manager/säkerhetschef och insiktsfull HSP X) ????Du kan ju hoppas på det - att jag är en komplett idiot, dvs ser det DU inte ser!!

Tyvärr är jag inte ensam om att se en framtid – därtill en inte helt avlägsen framtid – där Sverijen (med flera andra europiska länder) är inbegripna i vad som kan betecknas som ett inbördeskrig, om än inte fullt utblommat , utan snarare mer lågintensivt där samhällsapparaten delvis fortsatt hålls uppe.

Redan i juni 2008 skriver den före detta FN-officeren Anders Lugn en debattartikel i Aftonbladet. Textens rubrik: Sveriges väg mot katastrof och han jämför i artikeln Sverige av idag med Libanon av igår; ett Libanon som slets sönder av inbördeskrig. I sin text pekar Lugn ut ett antal förhållanden som låg till grund för det som hände i Libanon. De lyder som följer:

· Svaga gemensamma nationella värderingar.

· Svag nationell krigsmakt.

· Svag nationell polismakt.

· Extremt god tillgång till vapen.

· Stor tillgång till droger – alkohol till kristna, hasch till muslimer.

· Känsla av vanmakt i befolkningen: ”det är ingen idé att kämpa för ett bättre liv… fogdarna tar ändå det jag skrapar ihop”.

Lägg till i listan ovan en massinvandring från möna-regionen utan hejd, närvaron av tusentals radikaliserade muslimer i riket och en låt-gå-attityd från makthavare och deras språkrör i MSM/ gammelmedia.

Efter den stora främlingsinvasionen som sattes igång 2015 (men som pågick redan innan om än inte i lika stor omfattning och som fortsatt alltjämt) höjdes röster om vad Europa hade att förvänta sig. Tyvärr blev dessa röster dränkta i floden av banala godhetsmissionärer, som matade folket med sitt narrativ. Det senare är och var mentala övergrepp i att undervärdera Folket!

Inte många fick veta att den franska professorn Gilles Kepel varnade för ett europeiskt inbördeskrig på grund av den stora invandringen av muslimer. Det var också tyst när chefen för den franska säkerhetstjänsen, Patrick Calver, förklarade att Frankrike stod på randen till ett inbördeskrig.

Likaså låtsades man i Sverige inte om när chefen för den schweiziska armén, André Blattmann, konstaterade att samhället var farligt nära kollaps och att Västeuropa närmade sig inbördeskrig på grund av massinvandring och terrorism. En kort tid senare uttryckte motsvarande befattningsinnehavare i Norge liknande tankar.

Är jag således en alarmist som hur enkelt som helst kan avfärdas?

Varningarna fortsätter att komma. Nyligen skrev professor Paul Lillrank vid Aalto-universitetet i Finland att Sverige är ett större hot än Ryssland säkerhetspolitiskt, så på grund av den förda massinvandringspolitiken:

Det finns en reell risk att Sverige förvandlas till en misslyckad stat med ghetton där svensk lag inte längre gäller och polisen inte har kontroll över läget. Demokratin är ur spel när myndigheterna bryter mot migrationslagen och polisen ser genom fingrarna på illegala invandrare. Det är inte otänkbart att Sverige blir för Finland en större säkerhetsrisk än Ryssland”.

Misslyckad stat… det är hårda ord.

Från Frankrike kommer så en annan nyhet som säger att myndigheterna där förbereder sig på inbördeskrig i samband med att de skall städa upp i landet. Det hävdar i alla fall författaren Éric Zemmour som hänvisar till myndighetskällor.

För framtidens historiker kommer det att vara enkelt att reda ut vad som gick fel, när vi passerade punkten där ingen återvändo längre fanns och de kommer antagligen undra hur i hela fridens namn vi tillät det hela att gå så långt. Beteendevetare kommer då träda in och förklara ett och annat om den mänskliga psykologin och oviljan att inse allvaret eftersom det också kräver ansvarstagande och handling… och sådant är jobbigt. Djävligt jobbigt!!! Se bara på Statsministerns högra hand – utan kunskap om IT!!!!

I en bok Odalfolket och mannaförbunden beskrivs vad vi måste göra i detta nu och det är inte särskilt svårt, faktiskt. Och den som gör det kommer skapa goda förutsättningar för sig själv och sin familj att klara av de svåra tider som ligger framför oss. Skit i att den är skriven med vinkling - utan se den med öppna sinnen - dvs döm inte före du läser...

Alternativet är ju att fortsätta hävda att jag… och herrarna ovan i texten… bara är alarmister och att allt bara kommer fortsätta. Då kan hen fortsätta ropa efter SD i valet 2018 -> eller vandra vidare i samma gamla hjulspår som vi ägnat årtionden åt.

Kanske har jag fel. Jag hoppas verkligen det! – För JAG är ju INTE som oraklet Carl den STORE Bildt, dvs ”har aldrig fel”…
HSP. Hign Sensitive Person - med följande fördelar:

Positiva drag som brukar utmärka HSP:

 • empatiska
 • visionära
 • intuitiva
 • kreativa
 • nyfikna
 • självständiga
 • djuptänkande
 • samvetsgranna
 • hängivna
 • icke konformiska • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post123

SJÄLEN - dör aldrig

Life in BalancePosted by Leo Sun, August 27, 2017 16:56:45


Enligt två ledande forskare i USA och UK -> ÄR den mänskliga hjärnan i själva verket en 'biologisk dator' och att medvetandet hos människor är ett "program" som drivs av denna "quantum dator" inuti hjärnan. Denna dator och information fortsätter att existera efter döden.

Eller som forskarna förklara det; – "när människor dör, kommer deras själ tillbaka till universum, dvs själen dör inte.

Debatten om förekomsten av själen och om den är odödlig eller dör med personen - > är en oändlig historia som i århundraden har ockuperat tiden hos de stora tänkarna av universell historia. Själens mystiska naturen fortsätter att fascinera olika områden av vetenskap, men nu verkar en grupp forskare har upptäckt en ny sanning om det: ”själen” dör inte ; den återgår till universum .

Sedan 1996, har Dr. Stuart Hameroff, en amerikansk fysiker och Emeritus i inom anestesiologi och psykologi, och Sir Roger Penrose, en matematisk fysiker vid Oxford University, arbetat i en Quantum Theory of Consciousness, där de uppger att själen upprätthålls i mikro-tubuli av hjärnceller.

Deras SÄKERT provokativa teori påstår att människans själ ingår i hjärncellerna i form av strukturer inuti de så kallade -> mikro-tubuli.

De två forskarna tror att den mänskliga hjärnan i själva verket är en biologisk dator och medvetandet hos människor är ett program som drivs av denna quantum datorn inuti hjärnan. Det -> som är mest revolutionerande - ÄR att själen även fortsätter att existera efter döden.

Dessutom hävdar de både forskarna, att vad människor uppfattar som 'medvetenhet' i själva verket är resultatet av quantum gravity effekter, som ligger inom de så kallade micro-tubuli ( Mikrotubuli kallas ibland för cytoskelett på grund av sin förmåga att stödja. Mikrotubuli betyder "små rör" och det är så de ser ut i elektronmikroskop. Man kan hitta dem i celler eller som cellutskott. De består av proteinenheter kallade tubulin som var och en består av två proteiner.)

Denna process i hjärnan, kallar de två forskarna för Orchestrated Objective Reduction (svårt att översätta till svenska) - läs mer här:

Iscensatt objektiva minskning (Orch- eller) är en hypotes att consciousnessin i hjärnan härstammar från processer inuti nervceller, snarare än från anslutningar mellan nervceller (den konventionella synen). Mekanismen anses vara en quantum fysik process som kallas objektiva minskning som är iscensatt av molekylära strukturer som kallas mikrotubuli. Objektiva nedsättning föreslås att påverkas av icke-computable faktorer inbäddad i rumtiden geometri som således svårt Problem av medvetandet. Hypotesen lades fram i början av 1990 av teoretiska fysikern Roger Penrose och narkosläkare och psykolog Stuart Hamerof

Teorin visar att när människor är i en fas som kallas 'klinisk död', dvs de mikrotubuli som ligger i hjärnan förlorar sin Kvantmekaniskt tillstånd med att bibehålla informationen i dem. Med andra ord – som experter förklara det: Efter att människor dör, så återvänder deras själ till universum och det gemensamma informationsfältet ("noll-punktsfältet") , och dör inte '.

Dr Hameroff:

”Låt oss säga att hjärtat slutar att slå, flödet av blod stannar; DÅ förlorar mikro-tubuli sitt Kvantmekaniskt tillstånd.

Den quantum informationen som finns inom mikro-tubuli förstörs inte, FÖR de kan inte förstöras, DÅ de bara distribuerar och avleder till universum i stort.
Om patienten är återupplivad, återupplivas också quantum informationen OCH kan gå tillbaka till de olika mikro-tubuli och patienten kan då säga;

'Jag hade en nära döden-upplevelse ”. Om personerna inte är /blir återupplivade, dvs patienten dör, -> DÅ är det möjligt att denna kvantinformation kan existera utanför kroppen, kanske på obestämd tid, som en fri själ ”.

Enligt denna teori, ÄR de mänskliga själarna mer än bara 'interaktioner' av nervceller i hjärnan -> som KAN ha varit närvarande sedan tidernas början.

Jag är nästan säker på att den teori, som forskarna visar på ovan - styrks av kvantfysikern Nassim Haramein - och även av vår svenske Jörgen Tranberg

WOAH!

 • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post122
Next »