Leo-Bloggen

Leo-Bloggen

”Fearmonger”

PolitikPosted by Leo Tue, January 16, 2018 13:53:18

16 JANUARI, 2018 10:53
Katerina JanouchJa, jag påpekar briserna och problemen i dagens Sverige och jag tänker inte backa en millimeter. Jag gör det för att dessa problem tyvärr finns och ökar. Jag gör det för att jag bryr mig om alla människor, men framför allt om dem som inte har rösten, som inte har orken, som inte har resurserna. För jag lider av orättvisorna, av missförhållandena, av elitens människoförakt.Jag skriver, för att jag älskar Sverige och vill det väl. Jag skriver också om sånt som gör ont, som känns otäckt. För jag tror inte att lögn och döljande av sanningen kommer att bidra till att problem blir lösta. Jag tror inte vi får ordning på landet genom att skönmåla och sockra. Om det gör mig till en fearmonger, så är jag då en stolt sådan. Och idag har högt uppsatta politiker gjort mig sällskap: Magdalena Andersson och Morgan Johansson, bara för att nämna några. Jag tror inte de gör det för att få fler följare i sociala medier. Däremot säkert för att få fler röster i valet.

Den LO-stöttade vänstersajten Politism publicerade igår en kort text med rubriken ”Bali, Janouch och Heberlein vill att du ska vara rädd”. Där står bland annat att läsa: ”Det är faktiskt inte för att Katarina Janouch (jag stavas KatErina, min anm.) är författare som folk följer henne på sociala medier eller läser hennes blogg. Och det är inte för att Hanif Bali är en politiker som kommer med konstruktiva förslag och nya idéer som vi hela tiden pratar om vad han gör i sociala medier.Det är bara att titta på när det är de här profilerna får genomslag. Titta på när de blir omskrivna och omdiskuterade. Nästan alltid handlar det om att sprida skräck.Rädsla får folk att agera irrationellt, rädsla får folk att tänka ologiskt och rädsla kan leda till att man fattar ogenomtänkta beslut som kan få grova konsekvenser. Det vet de flesta.”

Skribenten Mohammed Ryback kallar mig för en ”fearmonger” och skryter om att han vet vad ordet betyder, eftersom han läst Wikipedia. ”Fearmongering eller scaremongering är spridningen av skrämmande och överdrivna rykten om en överhängande fara eller vana eller taktik med avsiktligt och onödigt väckande allmän rädsla för ett problem.” Samt att rädsla är ett bra verktyg för marknadsföring. ”Vi följer och diskuterar dem enbart för att de är fearmongers.” hävdar Ryback självsäkert. Jag gissar att han är medveten om att han i så fall har minst en fearmonger bland sina kollegor, nämligen bloggaren Kawa Zolfagary. Några timmar tidigare skrev nämligen Zolfagary detta:

”Det är för mycket, för fort. Handgranater, kulor, mördade och mördare. Om jag känner rädsla, hur tänker då den med barn i området? Om jag känner ilska, hur rasande är då inte den drabbades familj? Om jag är trött på att nyansera diskussionen, vad ska då krävas för att få ett slut på våldet? För till sist orkar man inte analysera mer, gråskalan blir svartvit. I somras avrättades en man i närheten av mitt hem. Mina fönsterrutor skakade när ambulanshelikoptern kom in för landning. Nu har ännu en person mördats. Varje dag går jag förbi dessa två brottsplatser. Förbi en förskola, en kyrka, en vårdcentral. Tillsammans med andra som är på väg till arbete, studier och jobbsökande. De med en tanke om att bidra till ett bättre samhälle i huvudet, och en knuten näve i sin ficka. Snälla, låt det vara fyrverkerier på min himmel nästa gång.”

Ja, jisses. Man skulle kunna avfärda Politism som den irrelevanta humorsajt den blivit, om inte texter som Rybacks faktiskt blottlade en oerhört allvarlig och intressant fråga: Vems ärenden går egentligen vänstern?

Jag funderar på om inte Politism faktiskt är ett slags påverkansoperation, sådan som Stefan Löfven nu utlovat krafttag mot. Ett slags verktyg i valpropagandan, för att en gång för alla sänka de rödgrönrosa. Kanske är Politism och dess skribenter en del av en rysk trollfabrik, nu när detta ämne är så mycket på tapeten? För artiklar som Rybacks om fearmongers ger ju bara människor som mig fler sympatisörer och följare. Fler lyssnar på oss, eftersom de inser att vi vågar ifrågasätta och kräva förändring. Men om man nu tycker att människor som vill ha ett fungerande och tryggt samhälle är något skadligt, och något som en främmande makt vill driva fram för att skapa oreda och polarisering i en stat, så borde man väl rannsaka motiven till att skriva så som Mohammed Ryback gör?

Ja, jag raljerar. Nej, jag tror inte Politism är så pass sofistikerade och nej, jag tror inte eventuella yttre agenter skulle välja just dessa nyttiga och barnsliga idioter i en så pass oseriös kanal (fast man vet ju aldrig, just aningslösheten hos människor som Ryback gör dem till perfekta verktyg i lömska och manipulativa makters händer).

Den mer allvarsamma frågan är dock, vem vänstern idag värnar. När jag var yngre fanns det arbetarpartier som sa sig företräda arbetarklassen och som verkligen kämpade för att åstadkomma mer rättvisa. Högre löner, bättre villkor. De som företrädde folket. Dem som sliter, kämpar, och bär samhällets fundament på sina trötta axlar. Fabriksarbetare, undersköterskor, hemtjänst, sopåkare, snabbköpskassörskor, byggjobbare, knegare helt enkelt, de som ofta arbetar hela sitt liv utan att få någon vidare guldkant på tillvaron. Ändå är det dessa som får samhällets kugghjul att rulla, det är dessa som betalar skatt månad efter månad så att staten kan slösa sina pengar på kriminella georgier som söker asyl utan asylskäl och bedragare som fuskar med assistansersättningen, för att bara ge några exempel på alla de bäckar som sipprar ut ur statskassan.

När bekymrade sig folk som Mohammad Ryback om dessa utslitna småbarnsmammor och fattigpensionärer, som många gånger måste bo i områden som det Kawa Zolfagary beskriver? Där det skjuts, rånas och våldtas?

Ja, jag påpekar briserna och problemen. Jag gör det för att dessa tyvärr finns och ökar. Jag gör det för att jag bryr mig om alla människor, men framför allt om dem som inte har rösten, som inte har orken, som inte har resurserna. För jag lider av orättvisorna, av missförhållandena, av elitens människoförakt.Jag skriver, för att jag älskar Sverige och vill det väl. Jag skriver också om sånt som gör ont, som känns otäckt. För jag tror inte att lögn och döljande av sanningen kommer att bidra till att problem blir lösta. Jag tror inte vi får ordning på landet genom att skönmåla och sockra. Om det gör mig till en fearmonger, så är jag då en stolt sådan. Och idag har högt uppsatta politiker gjort mig sällskap: Magdalena Andersson och Morgan Johansson, bara för att nämna några fler som anslutit sig till fearmongergruppen. Jag tror inte de gör det för att få fler följare i sociala medier. Däremot säkert för att få fler röster i valet.

Kanske är det så att det är jag som faktiskt blivit vänster, eftersom jag faktiskt bryr mig om alla människors lika värde på riktigt? Eftersom jag vill att även de mest utsatta ska få ha det bra i Sverige. Frågan är då vad Mohammad Ryback och det LO-stödda Politism är.

(Disclaimer: Ryback och hans vänner på Politism, som länge kämpat med förlust och noll trovärdighet, är förstås medveten att hans text får stor spridning då han namnger personer som han vet skriver mycket och reagerar på rena dumheter. Han väjer att peka ut några personer för han vill åka snålskjuts på våra namn, eftersom han själv är så pass ointressant att detta blir hans enda ”claim to fame”. Det är en smart strategi. Men jag bjuder på det.)  • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post163

Försvara Försvaret - eller?

PolitikPosted by Leo Mon, January 15, 2018 12:51:45
PUBLICERAT AV: Johan Westerholm på Ledarsidorna 2018-01-15. Jag har lagt in bilderna...

Regeringen aviserar att de i enlighet med Försvarsberedningens förslag inrättar en myndighet som ska ansvara för att utveckla och koordinera det psykologiska försvaret. Efter att Alliansen 2008 lade ner den tidigare Styrelsen för Psykologiskt Försvar, med Sten Tolgfors som försvarsminister, flyttades delar av ansvaret till MSB, Myndigheten för Samhällsberedskap.Den nya myndigheten skall ansvara för att bland annat sakliga nyheter, som har betydelse för vår beredskap och motståndsförmåga når befolkningen snabbt. Reformen ser sannolikt bra ut för en yttre betraktare som enskild, men läggs den i en kontext av andra händelser och lagförslag öppnar sig ett helt annat samhälle.

Det bör vara något av ödets ironi att bara ett par meter från statsministern satt justitieminister Morgan Johansson. Sedan 2014 ansvarig för regeringens migrationspolitik samt arbetet mot terrorism med därtill hörande lagstiftning. Ingen minister enskilt har lämnat så pass missledande information till journalister och allmänhet som Morgan Johansson vilket enkelt går att leda i bevis. Sveriges sena handlag med terrorlagstiftningen är bara ett exempel som Ledarsidorna uppmärksammat tidigare. Oförmågan, eller oviljan, att rapportera om tillståndet i kommunerna hösten 2015 är ett annat exempel. Ledarsidorna.se fick löpande under hösten 2015 MSB veckorapporter om systemstressen inom såväl omsorg som primärvård ute i kommunerna men ingenting av detta, trots att informationen fanns på Justitiedepartementet, förmedlades vidare till journalister och allmänhet.

En form av censur, eller statskontrollerat nyhetsflöde, som sedan kan förstärkas av journalisterna själva. Jörgen Huitfeldt, Kvartal, redogör för hur Sveriges Radio internt lade en censur på negativa nyheter om migrationen. Att det finns frågor där vanliga journalistiska principer inte gäller.

Omsorg och primärvård är samhällsfunktioner som är några exempel på funktioner som är avgörande för vår förmåga att hålla samman mot yttre hot och påverkan. Regeringen höll på att köra dessa i botten. Utan att informera medborgarna om systemstressen. En systemstress som Morgan Johansson rimligen varit väl medveten om då MSB under den tiden sorterade under justitiedepartementet.

Regeringen har sedan tidigare aviserat att den kommer att bjuda in representanter från media och sociala plattformar under våren, just för att höja beredskapen inför olika påverkansoperationer. Detta upprepades rikskonferensen:

– Fria medier är centrala i vår demokrati. Regeringen kommer därför att bjuda in intresserade medieaktörer till en fördjupad diskussion om samarbetsformer för hantering, ökad kunskap och medvetenhet kring utländsk påverkan inför valet, sa Löfven.

Uttalandet, försäkran om en fri press, motsägs i grunden med vad regeringen har fattat för beslut och vilka lagförslag som de nu avser genomföra. Något som förstärks av bland annat UD:s medvetna undanhållande av allmänna handlingar.

Vinnova har även satt igång arbetet med en digital plattform för att lyfta fram faktagranskningar som görs av olika redaktioner, exempelvis påståenden i den politiska debatten och uppgifter som får spridning via sociala medier. Projektet får finansiering i en satsning Vinnova gör på nya digitala tjänster för produktion, konsumtion och användning av nyhetsmedia. Totalt får åtta projekt finansiering med 13,5 miljoner kronor i satsningen. Fyra projekt får finansiering där Sveriges Television, NTM, Bonnier, Schibsted Sverige och Sveriges Radio samarbetar. Projektet ska utveckla ett digitalt verktyg som automatiserar processer och flöden för faktakontroll på nyhetsredaktionerna som kan användas för att höja kvaliteten och minska risken för att falska och irrelevanta fakta når publiken.

Även en automatisering av nyhetsvärderingen aviseras.

I höstas presenterade mediegrundlagskommittén, på uppdrag av regeringen, ett förslag på en grundlagsändring i Yttrandefrihetslagen och Tryckfrihetsförordningen. Snart når förslaget även riksdagens bord. Skulle förslaget röstas igenom skulle det inte bara strida mot förbudet mot censur utan det skulle också vara en direkt inskränkning i offentlighetsprincipen.

De signaler som regeringen sänder ut vid Folk och Försvar, och med tanke på hur regeringen självt agerat – kanske främst justitieministern genom förvanskning och i stor mån undanhållande av fakta, bör inte stilla oroliga. Snarare bör vaksamheten öka med tanke på de förändringar som regeringen nu aviserar. Inte bara i form av en ny myndighet utan kanske främst de grundlagsförändringar och den automatiserade nyhetsvärdering som regeringen avser införa.

Om det är den nya myndigheten för psykologiskt försvar som ska kontrollera det aviserade verktyget för automatiserad nyhetsvärdering eller inte är något varje läsare, väljare, journalist och redaktör bör ställa sig. Och var vi i sådana fall har landat om och när detta genomförs. Vinnova har redan uppdraget att ta fram tekniken att värdera och selektera vilka nyheter som ska publiceras.

I september 2018 går det svenska folket till valurnorna. För att citera statsministerns tal vid Rikskonferensen:

Det är nu mindre än åtta månader kvar till den finaste dagen i Sveriges demokratiska liv, vår valdag. Fram till dess ska vi debattera, diskutera och informera oss. Men bara svenska väljare ska få avgöra utgången i det svenska valet.  • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post162

Medveten medvetenhet

Life in BalancePosted by Leo Sun, January 07, 2018 23:11:50


Majoriteten av människorna har (ännu ) och oftast fel - eftersom människor ignorerar HUR saker verkligen fungerar och fortfarande föredrar de att tro bara på VAD som behagar deras egna förväntningar..... TÄNK ett tag nu!

Det är ju inte precis så att någon behöver vara synsk för att förstå detta! Det som vi alla behöver göra är, att läsa lite om vår historia, för att se att detta regisserade spel med den kognitiva formateringen av känsloskapande grunder - det utgör både manuset till hur man skapar och förstör samhällen, liksom att lösningen till att bryta mönstret är att vi vågar att verkligen lära oss själva ifråga om hur saker och ting egentligen fungerar - i stället för att bara irrationellt behaga våra förväntningar.

Men till den medvetna medvetenhetens förståelse kommer ingen genom utbildningens nålsöga till insikt. Känslor kan bara upplevas av individen.

Det är inte meningen att människor ska tänka utanför boxen i detta system, att de skall se över kanterna och betrakta verkligheten: Men här är en prognos … Många och faktiskt allt fler människor gör detta ändå!

I den politiska floskelbingons tynande värld, så betyder möjlighet påtvingad frivillighet, frihet betyder begränsningar, ansvar betyder tvång, krig betyder fred men framför allt så finns alltså alltid den enskilda nyttomaximeringen på plats som egentlig grund till uttrycket, i en bakomliggande och dold form.

Utan att tillräckligt många människor har en tillräckligt bred medveten medvetenhet, så att de kan se över kanten på boxen, så förblir de andra människors fångar i ett evigt hjul av meningslöst strävande - som leder dem till det rakt motsatta resultatet i förhållande till vad de tror att de kommer att nå.

Men nu rullar det allt snabbare dit som det lutar på ett plan av nattgammal is, ett plan som förr eller senare innebär att tyngden av den kritiska massan av medvetet medveten förståelse bryter isen eller hamnar mellan skål och vägg och bryter systemets förtroende.

Vi som är medvetet medvetna - vi vet att även i framtiden - kommer ljus - efter mörker och att året 2018 så öppnas dörrar i springor - för som Leonard Cohen sa. 'There is a crack in everything - and there is where the light gets in...'
  • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post161

Swedunce nationalhymn

PolitikPosted by Leo Sun, January 07, 2018 18:42:03


  • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post160

TRYGGHETEN = Fria Handgranater!

Life in BalancePosted by Leo Sun, January 07, 2018 16:51:25


'Tryggheten fortsätter öka till mardrömsnivå nivåer ' -
Kanonrubrik, eller hur???

”En man i 60-årsåldern dog efter att ha skadats i en explosion vid tunnelbanestationen Vårby gård söder om Stockholm. En kvinna i 45-årsåldern skadades lindrigt vid händelsen. Enligt polisen finns inga tecken på att paret var måltavla för en attack...Det har legat något på marken som mannen har plockat upp, och då har den exploderat”.

Förra året: ”Användandet av handgranater bland kriminella i Sverige saknar motstycke i världen bland länder som inte är i krig. Det skriver polisen till regeringen i en delrapport som SvD tagit del av....Under 2015 hade polisen 45 ärenden där handgranater förekom, 2016 var antalet 52. Det handlar bland annat om granatattacker mot lokaler och bostäder – "utan hänsyn till om där funnits människor eller inte", skriver polisen i delrapporten "Insatser mot illegala vapen och explosiva varor i Sverige" som precis landat på regeringens bord.”

Frågan är vilken kraftfull åtgärd vi kommer se av regeringen:
-> Vilken tror DU mest på av nedanstående??

• Ge RPC Dan Eliason minst ett par år till så han hinner "vända trenden"

• Dela ut fler plastarmband ”Spräng inte min kompis” (ARM-Band-AID)

• Höja skatten för satsningar på fler fritidsgårdar, fler dialogpoliser som bjuder på kaffe och nya s.k. *mytsidor* - som skyddar Sverigebilden med S- propaganda

• Byt ämne till det riktiga problemet enligt S, dvs. skattefusket på Östermalm och överklassens jaktolyckor/förtäckta mord (inte nämna BilderBergsGruppen så klart!)

• Ignorera problemet, och i stället bemöta strawman/fågelskrämman om att Sverige kollapsar som ingen seriös sagt. S menar: Visste DU att det var ännu fler granatattacker under 2VK??? Huga!

• Skapa en ny Myndighet som reglerar nyheter och förbjuder kommentarer om att även granatmord ökar. -> 'Så har det alltid varit, vi pratar bara mer om det idag' ....

• Gå ut i SVT och slå fast att (granat) mord i kollektivtrafiken ÄR enligt regeringen oacceptabelt, och om det händer igen kan Stasiministern gå ut och deklarera att granatmord rentav är fullständigt oacceptabelt..... och det är en tung markering!

Jaha - så är alla Problem - ur världen.... Peace in a cake - made by concrete!

  • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post159

Sekularisering går INTE med Islam!

RELIGIONPosted by Leo Sat, January 06, 2018 15:45:23


De senaste veckorna har begreppet svenska värderingar varit på tapeten. Politiker och opinionsbildare som tidigare förnekat förekomsten av svenska värderingar framhåller nu just svenska värderingar som lösningen på de problem med en bristfällig integration som det, långt om länge, är tillåtet att tala om. Vilka dessa svenska värderingar är tycks dock fortfarande vara ganska dunkelt för flera av dessa nyvaknade värderingsvurmare samtidigt som ett antal uthålliga värderingsförnekare hårdnackat ihärdar att hävda att det inte finns några specifika svenska värderingar – och skulle det finnas några specifikt svenska värderingar så är dessa med all sannolikhet suspekta.

Självfallet finns det svenska värderingar. Begreppet ”svenska värderingar” betyder givetvis inte att det är värderingar som bara finns i Sverige – flera av de värderingar som förs fram i debatten som just svenska är i själva verket klassiska humanistiska värderingar. Att en värdering kan betecknas som svensk innebär att det är en värdering som omfattas av de flesta svenskar och att det är en värdering som på olika sätt präglar vår kultur och vårt samhälle. Att män och kvinnor bör tillerkännas samma värde, möjligheter och rättigheter är ett exempel på en sådan humanistisk värdering som också kan betecknas som en svensk värdering. Det finns dock några värderingar som med fog kan kallas svenska i meningen att de är tämligen unika för just Sverige. En sådan värdering är uppfattningen att religion tillhör privatlivet, en uppfattning som är extra stark i Sverige.

När jag studerade religionssociologi i mitten av nittiotalet så inskärptes att Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder. Det är ett påstående som jag själv upprepat alla år jag undervisade i etik vid Lunds universitet: Sverige tillhör de länder i världen där lägst andel invånare betecknar sig som religiösa, där religionen har förpassats till det privata och där religiösa argument inte tillmäts någon vikt, ja Sverige är så sekulariserat att religion i breda lager betraktas som något avvikande. Blott Kina och Japan är mer sekulariserade än Sverige, vilket ju har sina förklaringar. I Kina handlar det givetvis om landets förhållande till kommunism, en ideologi som inte tolererar religion. Den konfucianism som präglat Japan är snarare en filosofisk livshållning än en religiös sådan.

I Sverige hänger sekulariseringen ihop med att vår kultur är en syntes av protestantism och socialism. Socialism är, som bekant, föga förtjust i metafysiska förklaringar. Protestantiska länder är generellt mer sekulariserade, helt enkelt eftersom protestantismen skiljde mellan det världsliga och det religiösa. Luther formulerade tvåregementsläran, vilket kortfattat innebär att det finns två regementen, det andliga och det världsliga. I det andliga styr den andliga makten och i det världsliga den världsliga makten, och dessa två regemente ska hållas isär. Här grundläggs alltså förutsättningen för sekularisering, alltså den process som innebär att religionen förlorar i betydelse i ett samhälle.

I ett sekulariserat land – som Sverige – vilar samhället på den världsliga lagen, inte på någon gudomlig sådan. Religionen påverkar därför inte ickereligiösa områden, som lagstiftning, undervisning i skolan, sjukvården. Religiösa argument och religiösa värderingar är helt enkelt inte giltiga i andra sammanhang än just religiösa sammanhang. Det är en utmärkt princip som bör vara grundläggande för alla demokratier, ty i demokratier är inte argument som bara en liten del av befolkningen anser vara giltiga gångbara. I ett sekulariserat land råder religionsfrihet. Det innebär att var och en är fri att utöva sin religion, liksom det innebär varje individs rätt att slippa religiös påverkan och indoktrinering. Den religiöse får, i ett sekulariserat land, rätta sig efter det de sekulära lagarna, inte tvärtom.

Jag ser med oro på hur religiösa argument allt oftare lyfts fram som giltiga i samhällsdebatten, och hur religiösa organisationer utövar olika typer av påtryckningar för att påverka politiska beslut. Ett tydligt exempel är svenska kyrkan, som med hänvisning till bibelcitat hävdar att en annan migrationspolitik bör föras. Med lika delar förfäran och förundran ser jag hur liberala debattörer som frankt tillstår att de inte tror på Gud hävdar svenska kyrkans bibelcitat som övertygande argument. Andra exempel är krav på specialkost, rätten att bära religiös klädsel, rätten att slippa hantera griskött med mera som framförallt muslimer hävdar. Argument hämtade ur Koranen är definitivt inte giltiga argument i ett sekulariserat land.

Trots att jag själv är troende kristen ser jag stora problem med att ge religiösa argument legitimitet i ickereligiösa sammanhang. Eftersom människor tror på olika gudar – eller inte alls – i vårt land ska våra gemensamma lagar, institutioner och organisationer vara fria från religion. Vill du inte utföra abort på grund av din tro bör du välja ett annat yrke än barnmorska, eftersom aborter tillhör barnmorskans uppgifter. Vill du inte hantera fläskkött på grund av din tro kan du inte arbeta i hemtjänsten där svenska pensionärer vill kunna äta fläskkotletter. Om din tro förhindrar dig att utföra sådana uppgifter som tillhör ditt arbete får du antingen ändra på dig eller byta arbete. Det är inte det sekulariserade majoritetssamhället som ska ändra på sig – den religiöse individen får ta fullt ansvar för sin tro själv.

Erfarenhet och empiri visar att sekularisering leder till tolerans, jämställdhet och individualism, attityder som i sin tur ger frihet för hbtqpersoner, respekt för varje individs sexuella integritet, yttrandefrihet, jämlikhet mellan könen, religionsfrihet och möjligheter för varje individ oavsett vem hon är och var hon kommer ifrån att själv påverka sitt liv. Vi bör därför värna vårt sekulära arv och försäkra oss om att Sverige också fortsättningsvis är ett sekulariserat land, gärna det mest sekulariserade i världen.

Ann Heberlein  • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post158

OM - #jagärhär

PolitikPosted by Leo Thu, January 04, 2018 11:14:06


TANKAR om Gruppen ”Jag är här”.

Gruppen ”Jag är här” startade som ett gott initiativ. Syftet var att stoppa näthat. I början välkomnade jag deras närvaro i mina kommentarsfält då jag tycker det är bra med så många olika perspektiv som möjligt i samhällsdebatten. Och om det kunde resultera i att näthatet minskade så var ingen gladare än jag.

Tyvärr skulle det snart visa sig att gruppens närvaro endast ökade polemiken och bråken. Personer från ”Jag är här” verkade ha svårt att skilja relevant samhällskritik från näthat. Dessutom började de komma med personliga angrepp på dem som 'avvek från The mainstream' och önskade riktade attacker för att stänga ner t.o.m min lilla fredliga Facebooksida - samt denna Blogg.

Följden blev att jag började blockera alla från ”Jag är här”. Jag ville och vill ha en mångfacetterad debatt, MEN när några inom 'jagärhär'- försökte stoppa min mission att bidra till att väcka människor - då måste jag agera.

Det gick så långt att personer från 'jagärhär' började skriva på min sida att jag blockade alla som riktar kritik mot vad jag skrev på min sida och på andras (inkl 'jagärhär'). Detta stämde inte - men jag tog illa vid mig när hatet växte vid de tillfällen jag refererade och la upp inlägg från Ann Heberlein och de andra inom Ledarsidorna (inkl Katerina J). Jag trodde att en person som Lars Bern är 'rumsren' i Sverige - men ack vad jag misstog mig, när jag delade hans syn på 'de som styr världen- inkl BilderBergsGruppen'. Då - rämnade det för Sveriges orakel och besserwissrar på Facebook... Stormvarning blev det - från alla de rädda som såg att det inte finns plats i livräddarbåtarna!

De enda som blockades av mig, var de som skrev sådant som jag misstänkte och upplevde vara hets mot folkgrupp eller liknande kränkningar och personer från ”Jag är här”. Denna grupp litar jag inte på - ett enda skit!!!

DESSBÄTTRE - så klarade jag mig klart mycket bättre ifrån det som Joakim Lamotte utsattes för. Han skriver:

Sedan en tid tillbaka har jag dock varit under attack från gruppen ”Jag är här”, vilket deras grundare Mina Dennert länge förnekat. Senast igår skrev hon en text där hon säger att:

”Vi ringer inga arbetsgivare, inga familjemedlemmar, vi hänger aldrig ut någon, vi bryr oss faktiskt inte ens om vad det står i de artiklar vi går in i. Vi gör inga gilla- anmälnings- eller röstningsaktioner. Vi arbetar enbart i kommentarsfälten.”

Att hon skriver så är märkligt med tanke på att jag själv sett hur man i gruppens kommentarsfält uppmuntrar varandra att ringa min uppdragsgivare Göteborgs-Posten. Och att man dessutom av någon outgrundlig anledning skriver till medlemmarna i gruppen att man skall göra en polisanmälan mot mig, oklart vad den skall handla om. Jag har även fått meddelanden från medlemmar i ”Jag är här” där de rakt ut säger att de ringer till skolor för att försöka stoppa mina föreläsningar.

Med detta i åtanke, är det då så konstigt att jag blockerar gruppens medlemmar från att vara på min sida? Jag står ut med mycket men någonstans måste jag dra gränsen.

Jag är motståndare till rasism, främlingsfientlighet och näthat, men när "Jag är här" beter sig på det här sättet är det allt annat än konstruktivt.

Joakim bifogar skärmdumpar från det interna kommentarsfältet hos "Jag är här", på hans Facebooksida - så kan du själv se om du inte tror mig.

SVERIGE - är en unken ankdamm - och utifrån detta döpte jag om landet till SWEDUNCE - ska uttalas på engelska... Märk att 'dunce'- betyder tönt på engelska!
  • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post157

Leo om Politik på Facebook

Life in BalancePosted by Leo Thu, January 04, 2018 10:49:04


JAG SKREV SÅ HÄR PÅ MIN FACEBOOKSIDA - kring mitt beslut att inte anstränga min kropp, hjärna och själ med politik...

BÄSTA VÄNNER....
Jag upplever att jag förorsakar mer "olycka än lycka" för många nära, goa vänner - genom mina inlägg på Facebook - som ofta berör styrandet och styrandes påverkan på vår allas vardag. Det kallas ofta - POLITIK.....

Jag är en erfaren akademiker och jag har lärt mig att det fungerar för mig att läsa ALL typ av information här på FB och låta min totala kompetens TOLKA denna - EFTER jag läst och inte före.... Jag har därför delat information från såväl FriaTider, ETC, Ledarsidorna, Lars Bern, Ann Heberlein, Tino Sanandaij, Katerina J - som 'jagärhär' och 'metoo' och andra grupper som vill så väl om vårt land. -> För att DU ska kunna bredda din egen erfarenhet - också!

Min avsikt - har varit försök att sprida mångfalden via yttrandefriheten, men reaktionerna har inte blivit vad jag önskat - så jag inser (och till slut) att jag INTE bidrar till att förmedla " väckelserörelser" i Sverige - utan det blir dess motsats....

Jag kan inte väcka dem som väljer liv i boxar av diverse värderings-och verklighetsfrånvända illusioner - så jag har tagit beslut att inte längre göra det jag gjort under 2017.. -> Tro på Politik!

Jag kommer och ska kämpa för ReLOVEulotion - och strunta i politiken och dess negativism, eftersom jag bedömer att politik enbart ökar på det mörka inom oss, genom dess diverse filter, rullgardiner och vilseledande ridåer - mestadels bortom ansvaret att vara folkvalda.

Jag känner att jag inte vill "fastna i flugfällan" - genom att delta i alla och diverse polariserade "pajkastningsplattformar" - med alla dess nyanser via så många "besserwissrar" här på FB - som t.o.m hotat mig - för att jag delar information som DE inte gillar.... Detta senare påminner mig om DDR... knappast demokratisk yttrandefrihet ....

SÅ - jag ser framemot att bli som på bilden - en starkare, modigare och inte minst KÄRLEKSFULL Leo - som via Hjärtats Kraft - kommer att bli svår att stoppa.... i att dela det positiva i och med livet ...


Frid & Fred -> Love - Peace -> Understanding

Min vän Anita Ejrup svarade så framsynt så här:
Jag har gjort samma resa och kommit fram till samma beslut. Politik är inget för mig , inte missionerandet heller. Jag vill ha verkliga vänner som låter mig tänka fritt och leva fritt. OCH -> Det behövs män som du! kram kärleksfulla Leo!  • Comments(0)//blogg.leocoaching.se/#post156
Next »